Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/13205924 www.bgdnes.bg

Легендата Добромир Жечев: Бразилия винаги е фаворит!

Бразилия е големият фаворит за спечелването на световната купа! Това смята единственият български футболист, участвал на 4 световни първенства - Добромир Жечев. Бобата, който наскоро отпразнува своя 80-годишен юбилей, се е изправял срещу състава на "кариоките". На мондиала в Англия през 1966 година той е нагърбен да пази персонално Краля на футбола Пеле. Губим с 0:2, а Жечев успява да неутрализира звездния нападател, който се разписва само веднъж, но не от игра, а след пряк свободен удар.

"Бразилия винаги е била фаворит на световните първенства, така е и сега. Още навремето, когато играхме срещу тях, се виждаше класата им. Правят ми силно впечатление до момента. Англия, Франция и Испания също ги виждам като отбори, които имат потенциал да се преборят за световната купа - коментира Добромир Жечев пред "България Днес". - Шампионатът в Катар за първи път се провежда по тези ширини и виждам, че домакините са се постарали всичко да бъде перфектно. Малко е деликатна темата, че световното се провежда по това време от годината, но може и да е за добро."

Реклама

Бобата се надява в своя живот отново да види българския национален отбор на такъв форум. Скоро ще се навърши четвърт век, откакто нашите за последно играха на световно първенство. Това стана във Франция '98.

"Защо да не се случи скоро отново? Зависи как ще тръгне новото поколение, защото досегашното беше колебливо. У нас сме от "Осанна" до "Разпни го". Големи почести и при първата загуба... критики. Да се пускат само младоци е нож с две остриета. Трябва стабилни и опитни играчи и покрай тях да растат малките. Трябва да има доказани водачи в един колектив", смята Жечев.

Тази вечер Бразилия играе с Камерун. Отборът, воден от селекционера Тите, вече си осигури класирането към осминафиналите и почти сигурно ще завърши първи в своята група "G". Очаква се голяма част от титулярите да получат почивка, а звездата на тима Неймар все още лекува глезена си. В лазарета още са Алекс Сандро и Данило. Вероятно като титуляри ще започнат младите Родриго и Габриел Мартинели.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама