Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13217190 www.bgdnes.bg

Марианела е дете чудо в рисуването

Само на 12 г.! 

Момиченцето получава признание от патриарх Неофит 

12-годишната Марианела Петрова от Банско е най-добрата млада художничка у нас.

Талантливото момиче показа своите умения и с лекота спечели първо място в националния конкурс за рисунка под надслов "С очите си видях бедата".

"Марианела е нашата гордост! Тя е много талантлива. Наследила е своята дарба от прадядо си, които беше художник", с усмивка разказва пред "България Днес" майката на надареното момиче Миглена Думанова. По думите й конкурсът е традиционна инициатива на пожарната и Министерството на образованието и науката.

Реклама

За да се открои от останалите участници, Марианела решава да пресъздаде спасителна акция на бедстващ скиор в планината.

"Дъщеря ми реши да нарисува нещо по-различно и оригинално от останалите деца. Тъй като живеем в Банско, неведнъж сме ставали свидетели на пострадали хора, както и на медицински хеликоптери, които прелитат над нас", разказва Миглена. Майката на победителката разкри, че след конкурса са взели решение да продадат рисунката на Марианела благотворително. С добрия акт 12-годишното момиче помага на деца на загинали или пострадали пожарникари и спасители.

Преди време Марианела получава и признание от патриарх Неофит, тъй като печели втора национална награда за стихотворението "Великденски Благослов".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама