Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/13223685 www.bgdnes.bg

Илиян Киряков се ядосва за отпадането на Германия

Не вярвам испанците да са полегнали на японците, казва героят от САЩ`94

Отпадането на Германия още в групите на второ поредно световно първенство е истинска катастрофа. Това заяви героят от САЩ'94 Илиян Киряков пред "България Днес".

Бившият сърцат защитник много добре знае какво е да разплачеш германците. Той игра цял мач като титуляр при една от най-великите победи на българския национален отбор. На световното в Америка изхвърлихме действащия тогава шампион Германия с 2:1 на четвъртфинал. Днес, 28 години по-късно, Бундестимът отново преживява кошмарни дни. Воденият от Ханзи Флик състав победи с 4:2 Коста Рика, но въпреки това не успя да прескочи групата си. Храбрата Япония удари с 2:1 Испания и така сензационно зае първото място пред "Ла Фурия".

Реклама

"Германия ми е любимият отбор и много се ядосах на отпадането им. Срещу Коста Рика изиграха силен мач, особено второто полувреме, след като изостанаха в резултата. Натиснаха, имаха положения, греди, голове. Те трябваше да си вземат първия мач срещу Япония. Това поражение в началото им повлия. Отпадането е катастрофа за Германия и със сигурност предстоят големи промени в отбора", изрази мнението си Киряков. Той не смята, че Испания умишлено е полегнала на Япония, за да изхърли Бундестима.

"Японците вървят много добре и показват приятен футбол. Испанците играха слабо, но аз не вярвам на такъв форум да има някакви договорки. Толкова привърженици са дошли да ги подкрепят, а те да паднат умишлено, няма как. А и всяка една загуба би повлияла негативно за предстоящите елимицнации", категоричен е 55-годишният бивш национал.

"Винаги е имало изненади на световните първенства, но този път сякаш са повече отвсякога. Кой е очаквал Япония и Мароко да спечелят групи? На осминафиналите се класираха отбори от 6 континента. Ще става все по-интересен шампионатът в Катар. Франция много ми харесаха с играта си до момента, въпреки поражението в последния си мач. Те имат страхотни футболисти, създават много положения. От тези наричани в кавички аутсайдери отбори също може да очакваме пробив", смята Илиян Киряков. В момента той е треньор на женския футболен отбор на "Етър", както и делегат на БФС.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама