Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13333011 www.bgdnes.bg

Сашко тръгна на училище

Бащата на Александър пред "България Днес" 

Станал е по-комуникативен! 

Сашко се завърна в класната стая и дава добри резултати.
"Добре сме и двамата, аз съм много зает и работя, а Сашко отново ходи на училище и се справя добре", сподели пред "България Днес" Александър, бащата на Сашко.
Последните няколко седмици са съсредоточени във възстановяването на детето беглец. След като отново може да стъпи на краката си нормално, Сашко с нетърпение побягва към класната си стая.
"Много сме развълнувани да го видим. Радваме се, че се завърна жив и здрав! Първите ни впечатления от него са, че е различен. Много по-комуникативен е. Говори по-интензивно и повтаря, ние го поздравяваме и той веднага ни отговаря със същото", споделя Вера Даскалова, директор на 8-о ОУ "Кракра Пернишки" в миньорския град.
"Много съм зает в момента и нямам възможност да говоря много, защото българинът се сеща, че трябва да направи нещо в последния момент. Въпреки това бъдете спокойни, добре сме!", завърши бащата на Сашко.


На 11 ноември т.г. Сашко изчезва по време на разходка с баща си в пернишката местност Голо бърдо. Спасители го намират в дере по средата на планината. След изтощителната акция, която продължава цели 9 дни, детето е открито живо и здраво. Оттогава мнозина експерти се опитват да разбулят загадката около оцеляването на момчето. Месец по-късно Сашко се завръща на училище по-готов от всякога.
"Рисуването му е най-любимият предмет. На новата му картина има храсти и пътека, сгради със светлини", допълва Цветанов.
Въпреки състоянието си малчуганът не се различава от другите деца, що се отнася до ходене на училище. Ранното ставане за първи час е неписан закон, който не подминава никого, а в тази бройка влиза и Сашко. 12-годишният ученик понякога изпитва затруднения с ранното ставане.
"Сашко обича да ходи на училище, но както всяко друго дете има моменти, в които не му се става. Цялостно е много мотивиран. Той е доста известна личност вече, да се надяваме, че ще се оправи някак с изпуснатия материал", споделя шеговито бащата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама