Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13588958 www.bgdnes.bg

Младо момиче плати пазара на дядо

Трогателна история от Сливен 

Скромният пенсионер се разплаква от радост 

Доли ЛУКАНОВА

Трогателна история от хранителен магазин в Сливен просълзи цяла България. Младо момиче плати сметката за пазар на възрастен дядо и върна надеждата за добро у хората.

Миналата седмица девойката, която държи да остане анонимна, влиза в голям супермаркет до автогарата в града. Докато си пазарува, забелязва възрастен мъж, който обикаля, гледа цените, но нищо не си купува. В този момент сърцето на младата жена се свива и тя решава да помогне по някакъв начин на стареца.

Реклама

"Момичето ни остави 50 лв., като помоли да платим покупките на възрастния мъж и рестото да остане за него", споделя касиерката Живка Илиева.

Слисани от жеста, продавачките в магазина приемат присърце задачата. Идва моментът, в който дядото се нарежда на опашката, подрежда продуктите си и чака да чуе колко дължи.

"Въпросният старец постави 1 хляб, 1 кг картофи, 2 минифранзели, стискайки в шепата си стотинки", допълва Илиева.

За да не засегнат достойнството на пенсионера, Живка и колежката й решават да го излъжат. Казват му, че при тях е дошло младо момиче, което има рожден ден. За празника си иска да почерпи клиент по избор и за целта оставило 50 лв. Тогава му съобщават и че той е избраният. Сметката му е платена, а остатъкът от рестото е предаден на невярващия човек. Мъжът се разплаква и споделя, че не е свикнал така. Въпреки притеснението си дядото не спрял да благодари на жените от щастие.

"Благодарностите са за това мило момиче. Дано това послание стигне до него. Остани си така човечна и благородна! Но ние с колежката искаме да благодарим и на родителите на това прекрасно дете", допълва развълнувано Живка.

Разказът на продавачката трогна десетки сливенци, които се възхитиха от "тихото" добро, направено от едно младо момиче, и си пожелаха то да е заразно.

Реклама
Реклама
Реклама