Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14034682 www.bgdnes.bg

Легендарният селекционер Христо Бонев: България има сили за две победи!

Тодор Неделев има бъдеще в националния отбор, категоричен е Зума

"България има сили за две победи в първите си стъпки по път към Евро 2024!" Това заяви легендарният ни национален селекционер Христо Бонев, последният треньор, който успява да класира "лъвовете" на световно първенство във Франция през 1998 г. Футболистите на наставника Младен Кръстаич започват квалификациите с мач срещу Черна гора в петък от 19 ч. Двубоят ще се играе на стадион "Хювефарма арена" в Разград и ще бъде предаван директно по БНТ 1. След това нашите гостуват на Унгария в понеделник от 21,45 в Будапеща.

"Очаквам България да играе с настроение и да постигне две победи - коментира Христо Бонев. - С Кръстаич начело се вижда едно по-добро лице на нашия състав. В последните години се натрупаха разочарования за националния отбор, но всяко лошо нещо си има край. Вярвам, че можем да се класираме на Евро 2024 в Германия догодина."

Реклама

Кръстаич ще трябва да решава в движение доста проблеми, свързани с контузени футболисти. Защитникът Антон Недялков има болки в петата, които се появиха преди мача на неговия "Лудогорец" срещу "Хебър" в Първа лига.

Заради травми вече отпаднаха Доминик Янков, Димо Кръстев и Илиян Стефанов, а вместо тях бяха повикани Християн Петров и Станислав Шопов. Най-вероятно Недялков ще бъде освободен, а на негово място да бъде взет нов играч.

Христо Бонев взе отношение и за ситуацията с халфа Тодор Неделев, който не попадна в списъка на Кръстаич. "Тошко преодоля огромно изпитание, той си остава отличен полузащитник - категоричен е Зума. - Неделев и Десподов за мен са най-качествените играчи в нашия тим. Тодор има бъдеще в националния отбор. Селекционерът ще има възможност да го използва в следващите битки за Евро 2024. "Пътят към класиране на финалите е дълъг и отборът ни ще има нужда от всички добри български футболисти", завърши Христо Бонев.

Четете още

Десподов и Груев в битка за Футболист №1

Десподов и Груев в битка за Футболист №1

Христо Бонев: Националният ни тим е срамен и трагичен!

Христо Бонев: Националният ни тим е срамен и трагичен!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама