Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/12026360 www.bgdnes.bg

Христо Бонев: Националният ни тим е срамен и трагичен!

Сигурен съм, че Гонзо ще намери правилния селекционер за момчетата

Доста остро се изказа за състоянието на националния ни тим последният треньор, класирал ни и участвал с България на световно първенство - Христо Бонев. Зума изведе "лъвовете" на мондиала във Франция през 1998 година и оттогава гледаме най-големия спортен форум на планетата само по телевизора. Бонев не се нае да каже кой трябва да поеме националите, но изрази надежда, че техническият директор Георги Иванов-Гонзо ще открие точния човек за поста.

"Хората, които отговарят за националния отбор, сами трябва да решат кой да води тима. Искам да намерят подходящия човек, който да вдигне нивото. Всичко това, което става в последно време в националния отбор, е срамно и трагично. Сигурен съм, че Гонзо ще повлияе на ръководителите да изберат правилното решение", заяви Христо Бонев пред "България Днес".

Реклама

Тази седмица Стилиян Петров, който е част от екипа на кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов, категорично се обяви за избор на български селекционер. Ясно е, че от ръководството на централата преговарят и със сърбина Младен Кръстаич. Новото име трябва да бъде обявено до края на този месец. Следващите мачове на България от Лигата на нациите са през септември.

"Никой няма да успее с магическа пръчка да преобрази националния тим за няколко месеца. Ако го стори, то трябва да го заведем за награда при президента на България. Аз виждам много български треньори, които могат да поемат тима, но не е моя работа да се намесвам в работата на БФС", уточни 75-годишният Зума.

"Георги Иванов го познавам още от юноша. Когато си постави нещо за цел, той го постига с много усилия и труд. Където и да е работил, винаги оставя положителна диря. Да, в "Левски" му беше трудно. Но там освен на Мъри Стоилов на всички други ще им бъде много трудно", убеден е Христо Бонев.

Зума чака изненада срещу "Лудогорец"

Почетният президент на "Локомотив" (Пд) Христо Бонев се надява тимът да поднесе изненада при гостуването си на "Лудогорец". Двубоят в Разград е тази вечер от 21,00 часа.

"Поздравявам треньора Александър Томаш и неговите помощници за първата победа за този сезон над "Пирин". Тя беше много важна за самочувствието на играчите. "Лудогорец" показва вече 11 години, че е най-добрият отбор у нас. Това е тимът, който се опитва да играе съвременен футбол. "Локомотив" има някакъв шанс, ако умовете на играчите от Разград са повече насочени към мачовете от квалификациите на Шампионската лига. Във футбола невинаги отборът с най-добрите футболисти печели. Дано да имаме щастието и късмета да победим шампиона", пожела си Бонев. Във вторник "Лудогорец" победи в Черна гора "Сутиеска" с 1:0 и с общ резултат 3:0 продължи напред. Другата седмица "орлите" приемат ирландския "Шамрок".

Реклама
Реклама
Реклама