Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14653670 www.bgdnes.bg

"Арда" прави врътки за баража срещу "Левски"

"Арда" почти сигурно ще уреди чужденците за баража срещу "Левски" в неделя. Тимът от Кърджали бе изправен пред огромен проблем, тъй като договорите на чужденците изтичат ден преди двубоя на 11 юни. Това принуди "Арда" спешно да подписва анекси за удължаване на контрактите на чужденците, което ще доведе до немалки разходи на клуба. Футболистите ще получат още по половин заплата, за да могат да играят в баража за Европа срещу "Левски". Все пак "Арда" почти сигурно ще загуби двама важни играчи от чужденците си. Това са мавританецът Ел Мами Тетах и малиецът Ласана Н'Диайе, които нямат европейски паспорти и работните им визи изтичат. Освен това те са преотстъпени в "Арда" до 10 юни и трябва да се иска разрешение от клубовете, чиято собственост са.

В Кърджали са бесни от решението на БФС, откъдето за пореден път се оплетоха. Футболният съюз първоначално насрочи мача за неделя, после го премести за събота, а накрая отново реши да се играе на 11-и. От БФС се обосноваха с протести на "Възраждане" в събота, въпреки че те ще са в центъра на столицата, а мачът ще се играе в Подуене. "Арда" дори обмисля да подаде жалба до УЕФА заради решението на футболния съюз. От европейската централа има разпореждане първенствата да завършат до 10 юни, когато е финалът на Шампионската лига. Въпреки това писмото до УЕФА едва ли ще доведе до някакви санкции или промени на датата на мача.

В лагера на "Левски" също има известни проблеми преди баража. Основният централен защитник Сонко Сундберг е наказан за мача, а крилото Роналдо е с контузия и е под въпрос за срещата. Бразилецът пропусна и загубата от ЦСКА, като почти сигурно ще отпадне от сметките за "Арда".

Четете още

"Левски" скочи на БФС

"Левски" скочи на БФС

Съпругата на легендарния футболист Величка: С Гунди за мен си отиде любовта

Съпругата на легендарния футболист Величка: С Гунди за мен си отиде любовта

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама