Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14611693 www.bgdnes.bg

Съпругата на легендарния футболист Величка: С Гунди за мен си отиде любовта

Младият Ламбо играе Георги Аспарухов в игралния филм за него

"С Георги за мен си отиде любовта. Не го сънувам като възрастен, казвала съм това неведнъж, а млад, с прошарена коса. За мен той си остана онзи красив младеж - с трапчинката, с усмивката. Остана си на 28. Не знам как би се чувствал в съвремието."

Това казва днес съпругата на легендарния футболист Георги Аспарухов - Величка. Тя присъства на стадион "Раковски" на финалните снимки на филма за легендата на "Левски" - "Гунди - легенда за любовта".

Реклама

"Най-щастливите години за мен бяха именно тези 12 години. И никога не съм си мислила, че мога да преживея толкова дълго време без него. Не ми е минавало и през ум, но много се радвам, че Иван и Андрей решиха да правят филм за него", каза легендарната съпруга.

На снимачната площадка бе представен и актьорът, който влезе в образа на футболиста - ученикът на Стефан Данаилов - Павел Иванов. Актьорът, когото всички наричат Малкия Ламбо, досущ прилича на футболиста. За ролята дори се наложило да свали килограми и да промени прическата си. В образа на Лита е колежката на Иванов - Александра Свиленова.

Сюжетът на филма е написан от Емил Бонев, който също е актьор. "Георги Аспарухов ме е формирал като личност. Всички искахме да приличаме на него", казва Бонев. Той е сценарист и на други филми, сред които "Морска сол", "Скъпи наследници", "Недадените", "Засукан свят". Автор е на 6 пиеси, поставяни в 30 театъра у нас и в чужбина, но Гунди прави с изключително внимание към всеки детайл. "Той беше необикновен човек, затова не е лесно да мислиш като него", казва Бонев.

"Много трудно човек може да опише Георги. С думи не можеш да го усетиш. Вярвам, че чрез този филм ще се усети какво го е правило различен, какво го е правило такъв, че хората да се влюбят в него. По всичко личи, че филмът ще даде отговор точно на този въпрос: "Защо?". Защо го обичат хората - ето вече 52 г., повече от половин век след като той отлетя", казва Величка Маркова, която първа ще гледа крайния вариант на лентата.

Режисьор на лентата е Димитър Димитров, а консултант е друг футболист - Станислав Ангелов-Пелето.

Четете още

Вдовицата на Гунди за филма: Уплашена съм!

Вдовицата на Гунди за филма: Уплашена съм!

Младежи без бради и татуировки търсят за филма за Гунди

Младежи без бради и татуировки търсят за филма за Гунди

Реклама
Реклама
Реклама