Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/17716419 www.bgdnes.bg

Устата се възмущава: Пиесата, която Малкович поставя, е подигравка с българите!

Вероятно холивудската звезда не осъзнава какво ни причинява, казва певецът

"Не може в Народния театър да се подиграват с народ, който е бил 500 години под османско робство!"

Така коментира пред "България Днес" рапърът Иван Динев, по-известен като Устата, представлението, което холивудският актьор и режисьор Джон Малкович подготвя в Народния театър. Пиесата, за която световната звезда сега подбира състав, се нарича "Оръжието и човекът", в която има голяма доза сатира, отправена към българския народ. Българите не се къпят и са нецивилизовани, а артилерията им е от черешови топчета.

Реклама

За Устата това съвсем не е смешно.

"Тази пиеса не е била издавана в България 130 години. Представлението е било сваляно от програмите на театри във Виена и в Берлин поради протести от български студенти преди 100 години! Шоу е бил принуден да промени текста, за да се играе пиесата му в Берлин. И тук ще е редно самият сценарий да бъде променен", заяви хип-хоп артистът.

Устата забелязва, че в обществото, в което живеем, в момента много се държи на политическата коректност, но за жалост, българите не биват защитавани от подигравки.

"Представете си в Израел да се играе пиеса, която се подиграва на еврейския народ. В "Оръжието и човекът" се говори как не сме се къпели, как сме нецивилизовани, как сме си правили артилерията от черешови дървета - подигравка с черешовото топче, един от символите на Априлското въстание, и на жаждата за свобода", допълва певецът.

"Тази пиеса е играна от Малкович преди. Може би той не осъзнава какво причинява на българите и сигурно е сметнал, че щом е представена България в пиесата, защо да не я представи пред българска публика в Народния ни театър. Така и самият автор на пиесата Бърнард Шоу казва, че случайно е избрал Сръбско-българската война като период и място на сюжета. Самата пиеса е за невинна любовна история, но опаковката е проблемът. И аз не отричам, че Малкович е световна звезда. Имам против пиесата му", твърди Устата.

До приключването на броя от Народния театър нямаше коментар.

Четете още

Устата скочи на Джон Малкович: Гаври се с българите

Устата скочи на Джон Малкович: Гаври се с българите

Малкович пак идва в България, този път билетът е евтин

Малкович пак идва в България, този път билетът е евтин

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама