Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17725464 www.bgdnes.bg

Котарак стана кметски служител във Варна

Най-съвестният и космат служител! 

Владислав носи името на най-големия квартал в Североизточна България 

Доли ЛУКАНОВА

Котарак стана кметски служител във Варна! Пухкавият Владислав ходи на работа и живее в районното кметство на най-големия квартал в Североизточна България - Владиславово. Косматкото обитава луксозна къща под писалището в коридора на информационния център.

"Много е добричък и спокоен. По цял ден лежи във въпросната къщичка. Абсолютно не притеснява нито служителите, нито гражданите. Много хора минават оттам, но той не се впечатлява. Милват го - не помръдва", разказва пред "България Днес" служителката Янита Пеева, която се грижи за него.

Реклама

Всички нейни колежки полагат усилия за комфорта на Владислав. Котаракът се е появил изненадващо пред вратата преди две години. Жените го съжаляват и го пускат вътре, за да не му е студено. Оттогава животното спазва стриктно работното време и не създава проблеми. Когато има физиологични нужди, застава до вратата и чака някой да влезе или излезе, за да се мушне, без да ангажира никого.

"Малко преди края на работния ден започваме да си оправяме чанти, якета. Той усеща като биологичен часовник и в 16:55 ч. се строява на вратата, за да излезе с нас", допълва Янита.

Вечер спи навън, защото има СОТ и не могат да го оставят цяла нощ заключен. На следващата сутрин се появява още с началото на работния ден и работи с тях. Любимите му задачи са да спи и да яде. Служителките събират пари и му купуват гранули. Владислав си има купички за храна и вода, които са скрити от хората, но животното с удоволствие ходи до тях, за да се облажи с нещо вкусно.

"Чака! Няма как да го оставим гладен. Ние му направихме и къщата. Сглобихме два по-големи кашона, изрязахме прозорчета и му я надписахме", казва още Пеева.

Котето много харесва собствения си имот и прекарва по-голямата част от деня в него. Когато навън е хубаво времето, излиза на припек и пак се връща в къщичката си.

Реклама
Реклама
Реклама