Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17795070 www.bgdnes.bg

ФЕРМЕР! Радо остави сноуборда, сади домати

Спортистът се занимава все по-сериозно със земеделие в родното Чепеларе

Със земеделие се захвана най-добрият български сноубордист Радослав Янков. 34-годишната ни звезда в зимните спортове захвърли временно сноуборда. Радо Дивеча, както е прозвището му, се надява на богата реколта в зеленчуковата си градина. Чепеларецът отглежда домати от един от най-вкусните и ценни български сортове.

"Трудът краси човека! Реколта 2024 г.", похвали се Радо в своя инстаграм профил и сподели емотикона на домат.

Реклама

Оказва се, че Янков е подходил съвсем сериозно към това си начинание и не го приема просто като хоби. Той разполага с голяма оранжерия, която е оборудвана с поливна система и всички необходими екстри. Радо е нахлузил гумени ботуши и ръкавици, както и работни дрехи, така че изобщо не се плаши от градинарската работа. С усмивка на лице сноубордистът се е захванал да засажда разсада, а на лято ще очаква и първите сочни домати.

Радо никога не е криел привързаността към родното си място. Той отделя доста грижи и за първородната си дъщеричка Дария, която скоро ще стане на годинка и половина. Майсторът на сноуборда и половинката му Райна Баталова станаха родители през декември 2022 година. Янков и красивата родопчанка са заедно от 2017-а. Познават се още от деца в родния им град Чепеларе. Двамата често посещават екзотични дестинации, но обожават бащините си къщи и до днес прекарват голяма част от времето си там.

Дивеча определя изминалия сезон за световната купа в сноуборда като един от най-успешните му.

"Качих се отново на подиума от 2018 г. насам на най-важното състезание за сезона, там, където се учих да завивам около коловете преди повече от 20 години. И ме беше страх да се кача сам на влека - писта "Стената" в Пампорово. Завърших отново в топ 8 на света в крайното класиране за дисциплината слалом и 12-и в генералното. Искам да благодаря на моя страхотен екип, семейството ми, БФСки и спонсорите, за това, че сте до мен! Българите можем!", категоричен е Радо Янков. През 2017 година той триумфира с титлата от световната купа в паралелния гигантски слалом.

Четете още

Страхотен Радо Янков се завърна в топ 3 на сноуборда след 6 години

Страхотен Радо Янков се завърна в топ 3 на сноуборда след 6 години

Радо Янков: Мога да съм сред най-добрите

Радо Янков: Мога да съм сред най-добрите

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама