Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17949604 www.bgdnes.bg

Попфолк певицата Роксана: Българи, не бийте жените си!

Агресията над нежния пол е балкански манталитет, казва изпълнителката 

"Жената трябва да бъде една от най-защитаваните личности не само в България, а и в която и да е било друга държава. На останалите места протекцията над нежния пол е малко повече на почит, отколкото тук, но да се надяваме, че нещата ще се променят и няма да има такъв голям риск за нас и толкова много малтретирани хора."

Това категорично заяви пред "България Днес" попфолк певицата Роксана по повод поредния случай на домашно насилие в страната.

Реклама

"Агресията не е характерна единствено за България. Това е балкански манталитет. Не трябва да обвиняваме само нашия народ", добави още певицата.

Поредният фрапиращ случай на домашно насилие се разигра в град Елена. Виновникът е млад мъж, който наръга многократно приятелката си с ножица. Жената, която е от Узбекистан, е с множество рани по главата и най-вече в областта на очите. Близо 20 години по-младият от нея насилник е извършил жестокостта от ревност.

"Не е нормално да се случват такива неща и толкова често. Всяка дама трябва да бъде уважавана, почитана, обичана и най-малкото, ако двама души не могат да се разберат, нека се разделят и готово", коментира Роксана.

Певицата сподели, че е участвала в много кампании в подкрепа на жените, станали жертва на тормоз вкъщи. Самата тя не е ставала свидетел на агресивни свади, но е на мнение, че не бива да си затваряме очите и трябва да вземем отношение.

"Не трябва да бъдем безучастни пред насилието. Какъвто и скандал да има на улицата, каквото и да се случва, не можем просто с лека ръка да го подминем. С блага дума може да се овладее ситуацията. Да застанеш между двамата, да кажеш: "Вие сте големи хора, не се прави така". Има моменти, в които, ако се престрашиш и помогнеш, можеш да предотвратиш много неща", смята попфолк дивата.

Четете още

Чалгарката Роксана влезе в политиката. Певицата е водач на две листи за изборите

Чалгарката Роксана влезе в политиката. Певицата е водач на две листи за изборите

Роксана си поръчва сватбена торта от чужбина

Роксана си поръчва сватбена торта от чужбина

Реклама
Реклама
Реклама