Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/17818533 www.bgdnes.bg

БРАВО! Националът Димитър Митов с 11 награди в Шотландия

Задачата сега е "Сейнт Джонстън" да остане в елита

Българският национал Димитър Митов получи 11 индивидуални отличия на сезонните награди на своя "Сейнт Джонстън". Отборът, чийто вратар е родният талант, се бори за оцеляване в елита на Шотландия, като три кръга преди края заема 11-о място, което праща на бараж за оставане в най-горното ниво на местния футбол.

"Горд съм от представянето си и получаване на признание от феновете и моите съотборници ме прави щастлив - коментира стражът. - Наградата на играчите е важна, защото те виждат всеки ден на тренировка. Да спечелиш толкова много награди от привържениците е чест", каза вратарят пред официалния сайт на клуба.

Реклама

Той говори и за оставащите три мача на отбора до края на сезона.

"Когато гърбът ти е опрян до стената, единственият път е само напред. Трябва да направим добра тренировъчна седмица за мача с "Ливингстън". От нас зависи да спечелим мача. На етап от сезона сме, в който победите трябва да дойдат бързо."

"Феновете са страхотни. Те ни подкрепя у дома и навън. Пътуват големи разстояния и дават своя принос, което е фантастично. Сега ние трябва да им върнем нещо. Трябва ние да дадем своя принос и те да се гордеят с нас", завърши вратарят.

Заради добрите си изяви в Шотландия Митов получи повиквателни и за националния ни тим, а с наближаването на края на сезона се говори все-повече и за интерес към него от други отбори. Засега самият той казва, че предпочита да се съсредоточи върху последните мачове, а бъдещето му ще се решава по-късно.

Четете още

Илиан Илиев връща Неделев в националния

Илиан Илиев връща Неделев в националния

Мечката се завръща в националния, Илиан Илиев обяви легионерите

Мечката се завръща в националния, Илиан Илиев обяви легионерите

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама