Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/2482888 www.bgdnes.bg

Глобиха с 500 лева жена, качвала клипчета във vbox7

На пробация и глоба от 500 лева бе осъдена асеновградчанка, обвинена от Районната прокуратура в нарушаване на Закона за авторските права. Младата дама сваляла от интернет хитови парчета и ги качвала във vbox7. По време на съдебния процес в Асеновград подсъдимата се призна за виновна и сключи споразумение с прокуратурата.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Реклама

Жената била безработна, омъжена и до момента неосъждана. Тъй като обичала да слуша популярна музика, се ровела в сайтове и сваляла парчета. Пред съда тя отговаряше по обвинение за нарушаване на авторските права за общо 19 хита, повечето от които на Лейди Гага, Бионсе и Кейти Пери. „Искам да кажа, че не съм съхранявала видеоклиповете на компютъра си. Свалях ги от един сайт и ги качвах на друг", казва пред съдебния състав подсъдимата. Според заключенията на назначена по делото експертиза действията на жената трябвало да се третират като използване на обект на авторско право по друг начин, съобщи "Монитор".

Според магистратите от извършеното престъпление не са причинени имуществени вреди, заради което съдът одобрил споразумение между Районната прокуратура и подсъдимата. Тя се съгласила на пробация със задължителна регистрация по настоящия си адрес и на срещи с пробационен служител за една година. Заради клиповете ще плати и глоба от 500 лева, както и други 200 лева, колкото е струвала направената експертиза.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама