Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4761151 www.bgdnes.bg

Демби и Боксьора топят Тони Мамата

Специални гости ще участват в следващото заседание по делото срещу Антон Савов - Тони Мамата. От панделата специално за процеса ще бъдат доведени да свидетелстват култовите кримигерои Тихомир Георгиев-Боксьора и Димитър Вучев-Демби, научи "България Днес". Те са сред основните свидетели срещу Мамата, който е сочен като дясната ръка на Златомир Иванов-Баретата.
Боксьора трябва да бъде доведен от Централния софийски затвор, където излежава 17-годишна присъда за убийство. Без да иска, Демби, който също е зад решетките, заформи страшна каша пред съдебните власти. Той беше призован за предишното заседание, но стана ясно, че не е намерен в дома му в кв. Симеоново. Призовкарите срещнали човек, който се представил като новия собственик на къщата и обяснил, че прави основен ремонт. Магистратите поръчаха Демби да бъде издирен по настоящ адрес, както и да се направят справки за контактите му с роднини, както и дали не е задържан.
Всъщност се оказа, че през цялото време Вучев е бил в ареста по обвинение за притежание на дрога. Той бе заловен още през декември, но разследващите не знаели къде се намира свидетелят, нито пък имало система, по която да се провери дали не търка нара. Това коства разпиляване на ресурси, като чак вчера съдия Виктор Чаушев направи важно уточняващо съобщение. "Димитър Вучев - както се оказва - ако не го освободят, е в ареста и ще бъде призован оттам", обясни магистратът.

?
Вече шести месец Демби е в килия, като според негови познати твърдят, че наркотикът, открит в дома му, е бил подхвърлен. От седмица Вучев се опитва да излезе от панделата заради влошено здраве. Очаква се до дни да го прегледат специалисти и да кажат дали може да стои в ареста. Ако не, след два месеца на прокурорите ще им се наложи да го пуснат, защото ще изтече законовият срок.
Освен Боксьора и Демби защитата поиска още емблематични свидетели, давали показания срещу наркоорганизацията "Фирмата" на Баретата. Сред тях са Марио Божков и брат му Илиян, защитеният свидетел срещу Маргините Велин Добрев - Вили Моториста, спряганият за дилър Габриел Боцев-Жабата и приближените до Демби Росен Пенев и Валентин Христов-Шапката. По време на процеса срещу "Фирмата" на първа инстанция повечето от свидетелите се отрекоха от показанията си на досъдебното производство, с които заковават Баретата, и обясниха, че са били притискани и се страхуват.
?
Според разследващите Тони Мамата е бил сред доверените хора на Златко. Процесът срещу Мамата ще започне по съкратената процедура по желание на подсъдимите. Възможно е някои от тях да се признаят за виновни и да отнесат по-леки наказания. Прокуратурата вече отправи подобно предложение към Синигеров. Обвинението ще приеме споразумение само в началото, преди да бъдат разпитвани свидетелите.

Аделина ГЕОРГИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама