Килърът Петър Ангелов проговаря: Женя ми прости, че я заклах

Приятел
Автор: БД Онлайн

Килърът Петър Ангелов проговаря:
Женя ми прости, че я заклах

Бях готов да я убия без пари, понякога сънувам лицето й

Автор: Борислав Радославов      Снимки: Борислав Трошев

"В затвора започнах да се интересувам от религия и да ходя на църква. Паля свещички за Женя. Може нагло да звучи - с какво право го върша. Но си мисля, че ми е простила. Иначе как ще живея, психически ще се срина. Просто усещам, че ми е простила".


С тази изповед ни посреща в затвора във Варна 24-годишният Петър Ангелов. Килърът закла брутално с над 77 наръгвания с нож 21-годишната студентка от морската столица Женя Тодорова. По данни на разследващите - с нож за мазане на филии и химикалка.
За първи път здравенякът проговаря пред медии. Никога досега Ангелов не е разголвал душата си пред журналисти така, както ще го направи в следващите редове. Една изповед от килията, която ще взриви общественото мнение и ще предизвика лавина от въпроси и коментари.


"Сънувал съм я няколко пъти, най-вече лицето й. Не си спомням убийството и поне това не ме тормози. Защото се надрусах много здраво. Беше много силно пико, смесено с метаамфетамин кристали. Много ме караха да пия вода и след няколко часа ме заведоха на проба и показа по-малко", постепенно отключва спомените и чувствата си Петър, който е осъден доживот да търка наровете във Варненския зандан.
Случаят с убитата Женя вдигна на крак цялото общество. Трагедията бе още по-ужасяваща и покъртителна, тъй като поръчката за кървавата вендета дошла от лелята на жертвата. Заради това Светла Тодорова също ще лежи до края на дните си, но в женския затвор в Сливен.
"Хвана ме в момент, в който бях психически нестабилен. Бях се отчаял от всичко. Една грешка и сега цял живот зад решетките. Когато ми предложи въобще не съм се замислял. Просто си казваш - туй трябва да го направя и го правиш. Взех един нож и отидох. И накрая се озовах в ареста", връща лентата назад младият убиец.
Между поръчката и убийството минават само няколко часа. Дотогава Петър не е убивал никога. Бил е зависим от наркотиците, вършил е дребни престъпления и хулигански прояви, но никога не е отнемал човешки живот. До онзи момент, в който Светла, която е майка на приятелката му Даниела, му заръчва да убие Женя.
"Седяхме на двора с Даниела и майка й. Светла ми предложи и аз веднага се съгласих. Каза ми - "Много ме дразни таз Женя, може ли по някакъв начин да я няма, да я очистиш". Даже и пари отначалото не исках. Имах си всичко. Не съм за 2000 лева. Пари имах. Щом разполагах с 60 лв. на ден да си купя половинка дрога, нали се сещаш, че не ми е било за тях. Майка ми работеше в Италия и всяка седмица ми пращаше по 100-200 евро. Тук си правех схемички да оцелявам харабията", споделя мислите си Петър преди да вдигне ножа към студентката и да го забие 77 пъти в главата, шията и гърдите й.


Убиецът и жертвата не се познават. Днес килърът горчиво съжалява за глупостта, която е направил. Но не може да върне нито времето назад, нито живота на младата и интелигентна студентка.
"Женя съм я виждал два-три пъти. Нямахме никакви отношения. Добро момиче, което не излиза от тях, не взима наркотици. Аз съм в една среда, а тя в никаква. И точно това най-много ми тежи, защото беше добро момиче и не го заслужаваше. Поне да беше някоя мърша. Сега ме е супер яд", изповядва затворникът.
След като извършва жестокото убийство едва за 2000 лв., които дори и не получава, кое мотивира Петър? Още повече, че не познава жертвата и няма причина да я ликвидира. Тук мотивът, оказва се, е сложна смес от наркотици, разюздана младост, липса на родителски контрол, презадоволеност, лоша компания и загуба на най-близките хора.
"Баща ми два пъти съм го виждал. Направили са ме с майка ми, после се скарали и са се развели. Мама отиде да работи в чужбина, а баба и дядо ме отгледаха. След като двамата починаха беше много тежко. Претърпях голям емоционален срив. Вече бях изгубил смисъл за живот и го преоткрих в наркотиците. Само те ми помагаха. Бях отчаян и нямах какво да губя. Всъщност съм имал, но тогава си мислех, че нямам. И затова веднага вдигнах ръка и казах, че ще очистя Женя", продължава с изповедта си Петър Ангелов.


Не само загубата на любимите баба и дядо и семейните неволи на родителите отключват мрачните способности на килъра. Връщайки лентата с няколко години назад откриваме проблем в детството му, който с времето ескалира и започва да взима една по една своите жертви. Стигайки и до убийството на Женя.
"От 1 до 8 клас бях много тормозен, защото бях дебел. От 9 до 12-ти аз ги тормозех. Насъбрах голям гняв и знам, че всичко се връща. Реших по-сериозно да взимам и да продавам наркотици. Да ходим да ги бием и да ги гърбим. Детски работи, от които вече съм далеч. Стремях се към по-големите да ги гърбим, а не по-малките. Дребните сами си даваха, колкото пари имат", споделя вътрешния си катарзис варненецът.
Започнал с дрогата, за да прилича на по-големите. Да се почувства повече мъжкар, да не изостава от "модата". И да превъзмогне всички обиди.
"Още в 8 клас почнах с трева. От само себе си. Всички съм пробвал без инжекции, не ги обичам. Чувствах се страхотно, бях в еуфория, забравях проблемите", разказва Петър.
Близо три години, откакто лежи в затвора във Варна, той е абсолютно чист. Тренира всеки ден във фитнеса и впечатлява с мускулесто тяло.
"Влязох в зандана на 27 септември 2012-та. Изчистих се от всички наркотици и лошо влияние, започнах да тренирам. Закалих се тук, няма шанас иначе. Но докато се изчистих в ареста три месеца и половина беше много тежко. Имах жестоки кризи", споделя с плам в очите килърът.
Най-трудно е било за Петър да свикне с доживотната присъда. Да приеме, че е осъден да не излезе жив от затвора. Че съдбата му е да бъде затворен зад решеките до последния си дъх.
"Беше ми като сън като ми дадоха доживотната присъда. Излизаш на каре, тренираш, къпеш се, гледаш да се разсейваш. После се връщаш в килията, четеш книги и мислиш. Изпадаш често в депресия, сложна работа. Докато свикнеш с присъдата е най-трудно. Но вече го направих, няма накъде. Ако не свикнеш просто откачаш", размишлява Петър и все още не може да повярва какво е извършил и каква орис го е застигнала.
Отначало взимал успокоителни. Дори обмислял да сложи край на живота си в най-тежките мигове на депресия. Но стиснал зъби и се отказал.
"Съжалявам за всичко. Много е глупаво. Като влезеш в ареста или затвора осъзнаваш какво е важно за теб. Дори да нямаш никой навън. Сега съм на принципа "по-хубаво помогни, а като не можеш не се занимавай", казва убиецът.
И тук идва още по-деликатния и тежък момент. Мигът, в който ще се обърне към бащата и майката на закланата Женя. Макар не очи в очи, а чрез "България Днес".
"Искам да им кажа, че искрено съжалявам. Много е трудно да ги погледна в очите. Момичето по никакъв начин не заслужаваше. Не е приятно да погледнеш в очите майката и бащата на момичето, което си убил. Само веднъж го направих и нямаше какво да им кажа. Личната вина, която изпитвам, си остава за цял живот. Каквато и присъда да дадеш, убитият човек няма да го върнеш. Затова с който познат съм се чул или видял съм казал - внимавайте, нещата стават много бързо. Някои осъзнаха и спряха наркотиците, за което много се радвам. Даже си направиха и деца", сподели Петър.
Днес той не може да прости на лелята, че го е подвела да убие Женя. Макар самият той да е изявил желание за кървавия завършек.
"Направо си ме изигра. Хвана ме в нестабилен момент. На втора инстанция като тръгна да се жалва й казах: Няма какво да се жалваш, ти сама си го направи. На първа инстанция всичко беше подготвено за съкратена процедура да не оставаме доживот. Явно лош съвет са й дали и реши, че е невинна и поиска обща процедура. Аз поисках съкратена, но заради нея минахме на обща и ни закопаха за 8 часа", разказва килърът.
И се обръща към лелялта Светла Тодорова: "Защо ме накара да го направя? Ако не беше ти, сега щях да съм наркоманче, да намирам надежда някаква. И така до момента, в който друг обрат щеше да настъпи в живота ми, може би за добро", отприщва още повече емоциите си Петър Ангелов.
Той е категоричен, че заслужава да лежи в затвора. Но не и доживот, както Темида отсъди.
"Млад и неосъзнаващ бях тогава. Това не е смекчаващо обстоятелство, но не е и за доживот. Не ми дадоха шанс да се поправя. Реално трябваше да ми дадат 30 години. Да знам, че един ден ще изляза. Как може да живееш с мисълта, че тук ще умреш между решетки и четири стени?!", разсъждава Петър.
И продължава: "По време на депресии мислех да се самоубия, затова и започнах хапчетата. Явно е трябвало да стане така, че да се осъзная. Мисля по цял ден. Ако не се съхраняваш психически след петата година мръдваш. А съдиите и прокурорите спят спокойно, смятайки, че са въздали справедливост. А не е така".
Сега на затворника не му остава нищо друго, освен да чака промяна в закона и шанс да излезе някой ден на свобода. Дотогава поне да има шанс да работи. И така да се появи поне минимална възможност да изплати част от обезщетението на почернените родители.
"Нямам пари да платя присъдената кръвнина. И на работа не ме изкарват. И да искам ги нямам. Това са много пари. На бащата и майката по 200 000 лв., каквато сума и лелята трябва да даде. Социално слаб съм. Дават ли ти шанс?", казва лишеният от свобода.
За финал младият мъж казва, че много от затворниците били по-добри и по-умни от тези навън. Но не всички. "Тук влизат агнета, излизат вълци. Само гейове, педе*аси и цигански истории тук. Даваш му едно кафе и той си мисли, че си му оправил живота. Чакам да сменят закона и да тръгна на работа с хора като мен", таи последна надежда Петър, след което надзирателите го поемат и съпровиждат обратно по мъчителния път към килията.

Плачем с майка ми

"Майка ми идва най-често на посещение, стига да е в България. Тя го прие много тежко. Аз съм единствено дете и сега съм затворен доживот. Плачем на свиждания като се видим. Съжалява и тя много. "Как не знаех да те спра", ми казва като всяка майка, която би възпряла детето си от подобно нещо. И постоянно ми натяква: "Как можа? Сега кой ще ме гледа навънка?". Не й е лесно", разказва килърът на Женя.
Крепи го надеждата за промяна в закона и да излезе на свобода. Това си го пожелава. Останала му е само тя и неговата майка. И несбъднатите планове за спокоен и нормален живот.
"С майка ми продадохме апартамента в същия ден на убийството. Щяхме да ходим да си избирам друг, за кола и да започвам шофьорските курсове. Беше си замислено още преди това. Но - ето ме сега тук", въздъхва Петър.
И добавя:"Даниела, която ми беше приятелка, не идва да ме вижда в затвора. Не желая да го прави и не съм я карал. Тя трябва да продължи живота си, аз съм свършен. Ходи при майка си в Сливен", казва още Петър.

По-брутален ли съм от Брайвик?

"Андерш Брайвик уби 77 човека и го осъдиха на 21 години затвор. И все пак му дадоха шанс. Дали е добре или не, те му дадоха този шанс. Къде по-големи зверства е извършил, а аз съм тук доживот", разпалва се затворникът.
Ако някога излезе на свобода, Петър крои планове да създаде семейство и да избяга в чужбина. Наркотиците обаче били по-силни от това желание досега.
"Година и половина бях общ работник за кирливи 20 лева на ден. Не съм мислил за висше. Винаги съм бил слаб ученик и двойкаджия. Даже 12 клас не можах да завърша, защото не отидох на поправките. Директорът и класната ми се обаждаха, а аз ми казвах, че съм зает. Глупава работа", съжалява и за загърбеното бразование младият здравеняк.

Убийството не било за имот

"Убийството не е било за двуетажната къща в квартал "Левски" във Варна. Лелята така го е измислила, подметнала ми го е и аз съм захапал. Нищо общо с реалността. Нали майката и бащата на Женя са собственици, какво общо има Женя? Глупости, които не знам от къде си ги смучат хората. То е нелогично просто. Вдигнах ръка, казах, че аз ще го направя и това е", изповядва килърът.
В сградата живеели освен жертвата и родителите й, още лелята Светла, дъщеря и Даниела и другите й две дечица, както и приятелят й.
"Лелята Светла не работеше, по цял ден си гледаше децата. Едното е на 3, другото на 5, а Даниела, с която бяхме гаджета - на 15. Беше много добра майка, постоянно хвърчеше покрай тях. Приятелят й не знаеше за какво става въпрос. Той беше в Белгия. Само най-малкото дете май беше от него. На семейни начала живееха", разказва Ангелов.
И добавя за финал:"Наистина ми тежи за това невинно момиче. Към затора се приспособяваш, но личната вина няма как да я изчистиш. Затова ходя на църква, по някакъв начин да се успокоявам".

Българче реди кубчето на Рубик за 6 секунди

Българче реди кубчето на Рубик за 6 секунди

Самуил поставя най-добрия резултат в дисциплината 2х2  6 секунди отне на Самуил Николов да нареди кубчето на Рубик! Единадесетокласникът от Велико Търново показа своите впечатляващи умения на Международното състезание за най-добрите по занимателната игра. То се проведе в старата столица през изминалата седмица

Скандал с изложба на Пикасо

Скандал с изложба на Пикасо

Адвокат твърди, че на публиката се показват копия, галеристката отрича Скандал с офорти на Пикасо се заформя в Бургас. Там на 14 юли бе открита изложба с творби на гениалния художник. Сега в публичното пространство се появиха твърдения, че показаните творби не са оригинали, а копия. Това стана с гневен пост

Дарина с честитка за Бандерас

Дарина с честитка за Бандерас

Актрисата Дарина Павлова не пропусна и тази година да честити 62-рия рожден ден на Антонио Бандерас. Мадам Мулти е специална приятелка на актьора от Испания. Дарина бе от гостите на Бандерас на годежа му с Никол

Депресия мъчи Банда Банда

Депресия мъчи Банда Банда

Депресия измъчва до краен предел панелистката от "На кафе" Андреа Банда Банда. Това разкрива самата тя в дълъг пост във фейсбук. Инфлуенсърката признава за сериозни проблеми, заради които едва има сили да върши каквото и да било, дори и да става въпрос за едни от най-звездните събития в света на киното

Най-четени

Лена не е разваляла годежа!

Лена не е разваляла годежа!

Близки на бившата шефка на кабинета на Кирил Петков са категорични Пръстенът е в нея, с Мирослав се обичат повече от всякога "Лена Бориславова не е разваляла годежа си с Мирослав Иванов! Пръстенът, който той й даде, е в нея и тя не му го е връщала, както се твърди напоследък. Понякога Лена не го носи в зависимост от тоалета, с който е облечена

Тайни на българските музеи: Пие ли се вино от ритон?!

Тайни на българските музеи: Пие ли се вино от ритон?!

Пие ли се вино от ритоните и защо те са толкова важни за владетелите? Защо по ритоните има изобразени престъпления и хулигански прояви? Що е то коньопетел? Отговори на тези въпроси и още много любопитни факти дава директорът на РИМ Сливен доц. д-р Николай

Вили Марковска изкушава на яхта

Вили Марковска изкушава на яхта

На яхта се метна Вили Марковска. Актрисата изкушава мъжете, като показва сексапилно тяло, полегнала на седалката на плавателния съд. С кого се вози Марковска не е съвсем

Гущеров пуши тънка цигарка в дебела кола

Гущеров пуши тънка цигарка в дебела кола

Тънки маркови цигарки пафка Християн Гущеров, видяха здравословните папараци на "България Днес". Бизнесменът се повози с половинката си Светлана в огромния си майбах и събра очите на минувачите със скъпото возило. Снимки: "България

Жоро и Нана неразделни и във ваканция

Жоро и Нана неразделни и във ваканция

Жоро Игнатов от "Съдебен спор" има уникална градина, в която отглежда само цветя, защото съседите му го изхранват с домашни зеленчуци. Адвокатът, който разведе маса известни телевизионери като Вихра и Иван, се грижи сам за оазиса у дома на 3-етажната си къща в Суходол. Жоро има барбекю и най обича, когато с Нана заедно вечерят

20 дни Гаргамела измъчва пленената Маргарита

20 дни Гаргамела измъчва пленената Маргарита

15 години затвор за жестокия Илко Тонев Показва на майката извращенията, които прави с дъщеря й 15 години решетки получи бруталният бургазлия Илко Тонев-Гаргамела за едно от най-жестоките престъпления срещу жена у нас за последните десетилетия. Това реши Окръжният съд в Бургас. Магистратите признаха Тонев за виновен в бруталното и многократно

От Бузлуджа ли се връща Виктория Готева?!

От Бузлуджа ли се връща Виктория Готева?!

Изящна е Виктория Готева не само на екрана, но и извън него, цялата в червено - все едно слиза от комунистическия събор на Бузлуджа. Водещата на новините по Би Ти Ви заложи на огнения цвят и прикова мъжките погледи край НДК с елегантен червен костюм, очертаващ стройната й фигура. "Въоръжена" с червено конче, вероятно против уроки

Секси голфърки се хващат за... гушите

Секси голфърки се хващат за... гушите

Пейдж Спиранак се сдоби с конкуренция, атакува със снимки Палмата на първенството за приза "най-секси голфърка" се оказва всъщност ябълка, но на раздора. Досега с тази титла гърди пъчеше Пейдж Спиранак, но се оказа атакувана от колежката си Клер Хогъл, която атакува яростно в социалните мрежи. 29-годишната Пейдж се отказа от участие по турнири

Златка Райкова сензационно: Егото на Благо ни раздели!

Златка Райкова сензационно: Егото на Благо ни раздели!

Мечтая за момиче от Карен, измислили сме му име "Егото на Благо ни раздели, където е то, няма любов." Това обясни като причина за краха на връзката си с Благой Георгиев Златка Райкова. Русото изкушение вчера отговори на въпроси на фенове как се развива новата й връзка и причините, довели до раздялата й с футболния национал

Гери Никол се гологъзи на рождения си ден

Гери Никол се гологъзи на рождения си ден

Пищна дупара навири над тортата за рождения си ден Гери Никол. Певицата празнува навършването на 24 години с щур купон, главната атракция на който е тя самата. Певицата се пуска почти чисто гола, като не спира да демонстрира формите си във всякакви

Най-коментирани

Скандал с изложба на Пикасо

Скандал с изложба на Пикасо

Адвокат твърди, че на публиката се показват копия, галеристката отрича Скандал с офорти на Пикасо се заформя в Бургас. Там на 14 юли бе открита изложба с творби на гениалния художник. Сега в публичното пространство се появиха твърдения, че показаните творби не са оригинали, а копия. Това стана с гневен пост

МОМИЧЕТО НА "БЪЛГАРИЯ ДНЕС"

МОМИЧЕТО НА "БЪЛГАРИЯ ДНЕС"

Мис Силикон 2021 Жасмина Стоичкова научи, че в тялото на един 75-килограмов възрастен човек има около 5 литра кръв. Средно тя представлява между 6% и 8% от теглото

Анелия забавлява Майкъла

Анелия забавлява Майкъла

Фолкзвездата Анелия пя на легендата на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла. Това стана по време на голямо частно парти за рожден ден. Бившият футболист, който днес се изявява като успешен строителен предприемач, се оказа любител на изпълненията на Анелия. Майкъла бе в компанията на съпругата си Бети. Облечен стилно в риза

Дарина с честитка за Бандерас

Дарина с честитка за Бандерас

Актрисата Дарина Павлова не пропусна и тази година да честити 62-рия рожден ден на Антонио Бандерас. Мадам Мулти е специална приятелка на актьора от Испания. Дарина бе от гостите на Бандерас на годежа му с Никол

Директорът на ЦСКА Филип Филипов:
Били сме и по-сериозни отбори от "Базел"

Директорът на ЦСКА Филип Филипов: Били сме и по-сериозни отбори от "Базел"

"Възможно е да отстраним "Базел". ЦСКА е отстранявал и много по-големи отбори." Това заяви директорът на ЦСКА-София Филип Филипов при завръщането на "червените" от Дъблин, където отстраниха "Сейнт Патрикс" в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Тимът от Борисовата градина загуби у дома с 1:0, но спечели като гост с 2:0

Депресия мъчи Банда Банда

Депресия мъчи Банда Банда

Депресия измъчва до краен предел панелистката от "На кафе" Андреа Банда Банда. Това разкрива самата тя в дълъг пост във фейсбук. Инфлуенсърката признава за сериозни проблеми, заради които едва има сили да върши каквото и да било, дори и да става въпрос за едни от най-звездните събития в света на киното

Ивайло Чочев №1 за юли

Ивайло Чочев №1 за юли

Халфът на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев бе определен за най-добър футболист в Първа лига за месец юли. 29-годишният национал спечели с минимална разлика от само една точка авторитетната класация, която се организира за пети пореден сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ) в сътрудничество с ИнСтат - една от най-големите компании за футболни

Панайот Панайотов няма да патентова "мижав интерес"

Панайот Панайотов няма да патентова "мижав интерес"

Никакви претенции за собственичество към фразата "мижав интерес" няма Панайот Панайотов, защото тя принадлежи на всички. "Това е невъзможно", коментира той в подкаст на радио "Фреш" на въпроса дали ще патентова фразата, която вече се приема като негова запазена марка. "Тя е ничия тази фраза. Тя си е част от българския език

Софка с нова песен за Лоренцо за ЧРД

Софка с нова песен за Лоренцо за ЧРД

С див купон синът на Софи Маринова – Лоренцо, отбеляза 20-ия си рожден ден. Порасналото момче събра приятели в пловдивска дискотека. Неотлъчно до него бе неговата майка. Ромската перла забавлява гостите на сина си и не спираше да го засипва с пожелания и салфетки. "Много те обичам, да си жив и здрав, да илядиш", пожела гордата майка

И "Ювентус" отказа Роналдо

И "Ювентус" отказа Роналдо

Няма никакъв шанс Кристиано Роналдо да се завърне в някой от бившите си клубове като "Ювентус" и "Реал" (Мадрид). Този уикенд футболните шампионати в Италия и Испания стартират, но португалецът няма да играе в никой от тях. От "Манчестър Юнайтед" са предложили услугите на мегазвездата на "Юве", където Роналдо игра между 2018 и 2021 година

Майката на изчезналата Биляна в Атина: Запознала се с момче в хотел, а тя не е влюбчива

Майката на изчезналата Биляна в Атина: Запознала се с момче в хотел, а тя не е влюбчива

Биляна Спасова е била в Атина заради медицински проблем За съжаление, последно Биляна Спасова е видяна сама, но не е била психически адекватна. "Странното е, че се е запознала с момче в хотел. Казаха, че е изглеждала щастлива". Това разказва пред Нова тв майката на 32-годишната жена от Русе, която изчезна в Атина

Рупърт Мърдок и Джери Хол все пак се разведоха

Рупърт Мърдок и Джери Хол все пак се разведоха

Медийният магнат Рупърт Мърдок и моделът Джери Хол приключиха развода си след шестгодишен брак, съобщи адвокатът на Хол. Двойката е постигнала споразумение часове след като бившият модел подаде в калифорнийски съд заявление за анулиране на съдебния иск за развод, внесен от Хол по-рано. В иска тя се позоваваше на “несъвместими различия” с

Проф. Рачев: До вторник хладно за сезона, след това жеги до 40°

Проф. Рачев: До вторник хладно за сезона, след това жеги до 40°

Морската вода ще стане 27 градуса До вторник – 16 август, ще е хладно за сезона. В неделя в София температурите ще са летните, характерни за 70-те години на миналия век – 20° – 23°. Това прогнозира климатологът проф. Георги Рачев пред бТВ. След това обаче ще започне бързо затопляне и температурите рязко ще се повишат

1274 нови случая на COVID-19, със 155 по-малко от вчера

1274 нови случая на COVID-19, със 155 по-малко от вчера

1274, със 155 случая по-малко от вчера, са новодиагностицираните с COVID-19 лица у нас за изминалите 24 часа.Това сочат данните в Националната информационна система. Направени са общо 5999 теста. Процентът на новозаразените е 21,23%. 183 души са постъпили в болница през последните 24 часа. 1 224 222 са общо случаите на коронавирус

Съпругът на Оливия Нютън-Джон: Тя беше най-смелата жена

Съпругът на Оливия Нютън-Джон: Тя беше най-смелата жена

В трогателно послание Джон Истърлинг отдаде почит на съпругата си Оливия Нютън-Джон, която почина в понеделник, 8 август, на 73-годишна възраст след дълга битка с рака. В Инстаграм той разказва за съвместния им живот и за болката от загубата на любимия човек. “Тя беше най-красивата жена, която познавам

Мария Бакалова: Искам да направя исторически филм за България

Мария Бакалова: Искам да направя исторически филм за България

Искам да направя исторически филм за България. Това признание прави актрисата Мария Бакалова в интервю за глобалното лайфстайл списание "1883". "Мисля, че е важно да се хвърли светлина и да бъдат опознати страни като България. България съществува от 681 г. Това е древна страна с богата история и силна религия

Тайни на българските музеи: Пие ли се вино от ритон?!

Тайни на българските музеи: Пие ли се вино от ритон?!

Пие ли се вино от ритоните и защо те са толкова важни за владетелите? Защо по ритоните има изобразени престъпления и хулигански прояви? Що е то коньопетел? Отговори на тези въпроси и още много любопитни факти дава директорът на РИМ Сливен доц. д-р Николай

Серена Уилямс отпадна в Торонто след загуба от олимпийската шампионка

Серена Уилямс отпадна в Торонто след загуба от олимпийската шампионка

Серена Уилямс загуби от Белинда Бенчич с 2:6, 4:6 във втория кръг на турнира в Торонто в един от последните мачове в кариерата си. Дни преди двубоя бившата номер 1 в световния тенис и носителка на 23 титли от "Големият шлем" обяви официално, че през месец септември ще сложи край на дългогодишната си успешна кариера

Загиналите на „Тракия“ се връщали от Турция

Загиналите на „Тракия“ се връщали от Турция

Майката и нейното дете, които загинаха на автомагистрала“ Тракия“ край Пазарджик, са се връщали от летен отпуск в Турция, откъдето са родом. Те пътували в семейния „Мерцедес“, шофиран от бащата, 52-годишен гражданин на южната ни съседка. На 101-ия километър от автомагистралата шофьорът изненадващо напуснал пътното платно

Григор Димитров изпусна №1 на Австралия в Монреал

Григор Димитров изпусна №1 на Австралия в Монреал

Григор Димитров загуби поредния равностоен мач. Българската звезда в тениса отпадна във II кръг на турнира от категорията "Мастърс 1000" в Монреал след 6:7 (4:7), 5:7 с първия от австралийците в ранглистата Алекс де Минор. Димитров водеше с минипробив в тайбрека, но допусна съперникът му да спечели 6 поредни точки