Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4897459 www.bgdnes.bg

Костин залиня в ареста

Обвиненият за детето от куфара Герман Костин залиня в ареста и сложи очила. Руснакът се появи видимо отслабнал, леко прегърбен и с измъчен външен вид на вчерашното заседание в Софийския градски съд, който гледа молбата му за промяна на мярката от задържане под стража в по-лека. Бившият военен два дни поред от сутрин до вечер чел събраните в 14 тома материали по случая и си водил записки. Той поиска от съда да бъде пуснат от ареста, защото повече от три месеца вече е зад решетките. Освен това Костин продължава да отрича да има нещо общо със зверското убийство на 5-годишния Никита, чието тяло беше открито в луксозен куфар на 20 март в Долни Пасарел. 17 дни по-рано останки от разчленения труп на неговата майка бяха намерени край Приморско. Към момента Костин е обвиняем само за смъртта на малкото момченце. Според Костин и неговия адвокат Капка Гергинова материалите в делото са разбъркани. По техните думи докладните записки по случая първо били в един том, а след това незнайно кой ги поставил в друг. Освен това защитата твърди, че някой от обозначаващите страниците номера са задраскани, а на тяхно място са поставени нови. Адвокатката на Костин поддържа тезата, че приложените в делото справки не доказват, че той е бил на мястото, където е открито тялото на малкия Никита. По думите на Гергинова 3 месеца след ареста на клиента й няма приложени разпечатки, които да са издадени официално от съответните органи за местонахождението му. Защитата е категорична, че Герман не е бил на местата, които обвинението посочва, а именно в района на Долни Пасарел. По думите й твърденията на прокуратурата за местонахождението на Герман са противоречиви и негодни.

В началото на разследването, когато Костин бе все още само свидетел, лансира версията, че не е бил близък с Анна. Той категорично заяви, че двамата не са живели заедно. Според твърденията му 35-годишната жена имала отношения с мъж от кавказки произход, който я довел в България.
ДНК експертиза по случая категорично отхвърля версията на Костин. Тя доказва, че майката на детето е живяла в дома му. Генетичният анализ е направен на биологичен материал, иззет от самобръсначка, намерена в банята на Костин. Изследването доказва, че по нея има следи от убитата Анна. Останали са там, след като тя е ползвала бръснача на убиеца на сина й. Обвинението разполага и с ДНК експертиза от кърпата, с която е било увито телцето на мъртвото дете, преди да бъде поставено в куфара. Анализът сочи, че следите са от Герман.
Разпечатките от мобилните му телефони и камери на Агенция "Пътна инфраструктура" пък показват, че колата му е била в района на Долни Пасарел в периода 8-10 февруари, за който се счита, че е извършено убийството. Съдебномедицинската експертиза установи, че смъртта му е настъпила чрез задушаване. Любопитно се оказа, че в кръвта на русначето са открити 1,18 промила алкохол и следи от ацетон. Вероятно то е било упоено.

Ваня ТОДОРОВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама