Милен Маджаров-Клечката: Митьо Очите искаше да ме очисти

Приятел
Автор: БД Онлайн

Милен Маджаров-Клечката: Митьо Очите искаше да ме очисти

Обрах един негов лейтенант, два пъти ме клаха заради това

Автор:Борислав РАДОСЛАВОВ               Снимки: Борислав ТРОШЕВ 

"Ако знам, че наистина няма да изляза от затвора, няма да свърша така. Ще свърша по моя начин. Да ме застрелят. Имам някаква надежда, че ще изляза, но започва да се изчерпва."
С тази изповед ни посреща в затвора в Бургас Милен Маджаров, осъден доживот за убийството на 24-годишния Димитър Арабаджиев. Кървавият инцидент стана на 12 октомври 2004 година. Маджаров прободe с нож в корема връстника си в градинката на помощно училище "Отец Паисий".
Във фаталната вечер Арабаджиев тренирал на лостовете в школото. Станал свидетел на спречкването на Маджаров с две момчета, които се опитал да защити. Намесата му в разправията се оказва фатална.
"Тръгва с борческа хватка да ме тръшва. Ударих го веднъж и видя, че няма да е лесно. Точно в тоя ден бях с нож. Заключи ме със захват през кръста. Беше въпрос на секунди да ме събори. Викам си - ще му опра ножа и ще ме пусне. Но той е автоматичен и с отварянето му влиза. Даже експертизата сочи, че пробождането не е било със замах. Убийството не беше умишлено, а ми дадоха доживотна присъда, след като направих и пълни самопризнания", разказва известният с прякора си Клечката в Бургас бандит.


За окончателното решение на магистратите огромна роля изиграва не само фаталното наръгване. В Бургас Клечката е известен като най-ловкия и хладнокръвен крадец на апартаменти, къщи, офиси, златарски ателиета. Преди да се озове завинаги зад решетките, изтърпява две присъди за над 30 кражби.
Първите си кражби Милен прави през 1994-та, когато е едва на 13. Като проблемен малчуган става чест клиент на Детска педагогическа стая. Изключен е от училище и го местят в интернат. Но и това не помага.


"Почнаха по-сериозните кражби. Крадяхме предимно спортни магазини, после продавахме стоките. Удрях златарски ателиета, апартаменти, заложни къщи", спомня си Клечката. По онова време златарските ателиета имали некачествени аларми. При един от ударите Маджаров отмъкнал 1,900 кг злато, но оставил отпечатък. "Хванах скъп адвокат, 1 млн. лв. стари пари му дадох. Казах, че съм влязъл през деня като клиент и е останал отпечатъкът", признава бандитът.


Друг от големите удари на Клечката и неговата бригада е по същото време, когато обират цял търговски център срещу хотел "България" в Бургас.
"Влизаме към 16 ч. следобед и отиваме в тоалетната. Към 17 ч. заключват и изчистват. Трима човека бяхме. Почнахме наред всички каси. С един нож леко запъваме, да може да влезе козият крак. После ги напъваме силно и поддават. С щанги ги напъваме. Само една каса не можахме да отворим и си я изкарахме на ръце. Това става 1998 г. Без чували, тъпкахме всичките пари в пазвата. Бяха много. С тях през прозореца на тоалетната, покрива и дим да ни няма", припомня си славните времена ловкият крадец.


За тези и още доказани кражби Клечката търка наровете три години и половина в затворническото общежитие в с. Оризаре.
"Бяха 20-30 доказани. Излязох 2000 г. После, след година, влизам пак за други кражби. Малко по-големи вече бяха, на друго ниво. Пак бяха много", не крие "подвизите" си Маджаров.
Най-големият му удар от новата серия кражби е през 2001 г. Тогава Клечката се промъква в частен дом и отмъква 90 000 лв. Потърпевшият обаче се оказва неслучаен човек.


"Митьо Очите беше наложил монопол и трябваше да си плащам за всяка кражба. Пък този бил и негов приближен - Велин. Обрах го, докато спи. Намерих го вътре да спи с две момичета от двете му страни. Беше с голям златен ланец. Можеше да му отмъкна и него. Но набарах плика с големите пари в една найлонова торба - 90 бона, часовник "Картие", уредба за 3 бона, модерен телефон, злато. Имаше куче вътре, което щях да настъпя. Изръмжа и веднага го хванах през муцуната. На бегом до банята и го метнах през джама от втория етаж. Моят човек, който ме чакаше в двора, се стресна, защото падна точно пред него. Полицията ме хвана, но нямаха доказателства и ме пуснаха", споделя преживяванията си Клечката.
Окраденият ортак на Очите е бесен и заради наглия обир, и заради това, че Клечката веднага е пуснат.


"Тоя го хвана яд и звънна на Янко Гюров, който е лейтенант на Митьо Очите. Очите ме поръчва на Янко да ме намерят. Първо, едно от остриетата на Янко за наркотиците ме надупчи с нож. Идва на бара един с една качулка. Вика: „Ти ли си Клечката“, и ме бодна. За малко да ми изтече кръвта", продължава с разказа си, Милен Маджаров.


Следва втори опит за покушение. Дилър на Митьо Очите идва в къщата на Клечката и от името на големия бос иска пари заради наглата кражба. Нашият герой излъгал, че няма, и трябвало да плати със злато и техника.
"Бяхме голи с моята. Обух едни боксерки и взех стоманена пръчка. Като го зачуках в коридора, и го изхвърлих пребит навън. Имаше два самурайски меча вкъщи, взех единия и тръгнах да търся втория с БМВ-то. Паркирал отстрани на блока. Като ме видя, както пушеше цигара, изскочи направо през другата, а не шофьорската врата", доволен е от себе си Клечката.


След този случай идва и най-незабравимият момент за Маджаров. 30 дилъри с ножове идват да го колят в най-вървежната дискотека в Бургас по онова време - "Космос".
"Пращат един да ме вика. Бях пиян, имах кураж и не ми пукаше много. Заредих двата ножа "Солинген", купени от София. С един от тях направих и убийството по-късно. Звъннах на Тони Широката от Поморие, че ме колят. Той работеше заедно с Очите, когото по-късно го застреляха два пъти в гърба. Та той вдига 2-3 коли и до 25 минути беше пред дискотеката и се спасих."
След тази история Очите започнал да уважава Клечката. Дори го пазел в затвора в Бургас, където се засекли, докато несебърският бос изтърпявал 4-годишната си присъда за разпространение на дрога.


"Митьо Очите се оттегли, никой не работи вече за него. Всеки бачка за себе си, но всички му плащат процент за територията", хвърля бомбата Маджаров.
Той е категоричен, че Митьо е пазен от бивши служители на ДАНС, а парите му идвали също от хотели и заведения.
"Вече за нищо не могат да го закачат. Ще хващат единствено дилърите, които плащат само за територията. И няма как да те свържат с него. Виж как го е измислил. Митьо държеше и Плевен, и Хасково. Смятай чак къде се е бил разпрострял", разкрива още Клечката.


Най-оборотен продължавал да бъде Слънчев бряг. Сред основните играчи, воюващи за черноморския пазар, били Николай Мечков и Калин Кирязов-Киряза.
"Те са по-силни сега. Но те си имат остриета и хващат тях. Ако хванат депото, там са работниците, не шефовете. Колкото са се разбрали с Митьо, толкова плащат за територията. Не е еднакво за всички. Ако го навиеш и излъжеш за по-малко, ще е най-добре. Ако имаш средства, купуваш едно кило дрога, продаваш с двама-трима. Затова сега се водят войни и не могат да разделят територията. Няма най-отгоре лидер. И ти можеш да продаваш. Ако днеска караш „Ауди А8“, след 2-3 месеца вече ще си на S8", споделя още от мръсните тайни на наркобизнеса Милен Маджаров.
Днес Милен Маджаров е единственият с доживотна присъда у нас, който се ожени в затвора. Избраницата му Златина има дете от предишен брак, но склонила да се вземе с Милен зад решетките.

Певецът Тото прави майтапчийски маски

Певецът Тото прави майтапчийски маски

Бизнес по време на карантина "Кашлям от цигарите“ е най-популярната сред тях  Бизнес нюх демонстрира Тото от „СкандаУ“. Музикантът, който се изявява на сцената на „Като две капки вода“, започна да продава предпазни маски, научи „България Днес“. Бившият брадър е доста креативен. В тежките времена в България Тото реши да заложи на маски с

Синоптичката и майка на 3 деца Ева Кикерезова:

Чакам пандемията да свърши, за да си почина

Синоптичката и майка на 3 деца Ева Кикерезова: Чакам пандемията да свърши, за да си почина

Виктория СТОЯНОВА Синоптичката на БНТ Ева Кикерезова е изолирана вкъщи вече трета седмица заедно с трите си деца и съпруга си Явор. Докато е под карантина, лъчезарната водеща успява да върти къщата, да нахрани всички деца и да ходи на работа. ДЗа сега се справяме. Нямам търпение да свърши пандемията, за да си остана за час самичка на спокойствиеУ

Отлагат матурите за 30 май и 1 юни

Отлагат матурите за 30 май и 1 юни

Удължават се мерките за карантина до 13 май и занятията ще се възстановя на 14 май. През последните дни говорихме с голяма степен на условност, сега имаме малко повече конкретика. Ситуацията е динамична, безсмислено е да говорим за други сценарии. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев на пресконференция в Министерския

Как да излезем и се приберем безопасно

Как да излезем и се приберем безопасно

Как безопасно да излезем, най-вероятно за да платим сметките си за парно, ни учат вече от "Топлофикация". Дружеството представя схеми за безопасно излизане от вкъщи, но също така и какво да правим, когато се приберем у дома. Послушайте

Най-четени

Само с бележки при излизане от къщи

Само с бележки при излизане от къщи

Придвижването на хора в градовете също може да бъде ограничено като мярка срещу разпространението на коронавируса в България. Националният оперативен щаб вече е обсъдил въвеждането на декларация за целта на пътуване и излизане от вкъщи по подобие на тази, която се изисква в момента за излизане и влизане в областните градове

Цялата в злато, Софи Маринова хапва дюнер

Цялата в злато, Софи Маринова хапва дюнер

Натоварен делник насред замряла София има фолкдивата Софи Маринова, видяха топпапараците на "България Днес". Въпреки че в столицата пиле не прехвръква, ромската перла обиколи половин София, за да се разкраси и нахрани. Облечена в леопардов костюм и накичена със злато дори и по обувките, Софка гастролира между дюнерджийница и салон за красота с

Плеймейтка жонглира с дупе (ВИДЕО)

Плеймейтка жонглира с дупе (ВИДЕО)

Жонглиране на тоалетна хартия с дупе! Това интернет предизвикателство постави плеймейтката Анджелина. Силиконовата сексбомба нашумя преди време с порно клипчето си, както и с връзката си с Християн Гущеров, а сега избухна отново в социалните мрежи. В кратко видео Анджелина показа как преобръща тоалетна хартия от гърба към дупето си

ФОТОГАЛЕРИЯ - Лицата на борбата с COVID-19 по света (СНИМКИ)

ФОТОГАЛЕРИЯ - Лицата на борбата с COVID-19 по света (СНИМКИ)

Лекари, сестри, санитари от различни държави борещи се с Корона вируса публикуват свои снимки в социалните мрежи за да покажат какво им коства борбата с пандемията. Разтърсващите кадри демонстрират крайното изтощение и смазващата умора, на която са подложени медиците въвлечени в борбата с пандемията, която засяга все повече страни и хора по света

Ромът Галин наби ченге и строши патрулка

Ромът Галин наби ченге и строши патрулка

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Китайци правят купон с печени змии

Китайци правят купон с печени змии

В Египет службите за сигурност са арестували китайка, която e приготвяла скара от змии за свои приятели в град Мадинати, източно от Кайро. Според социални медии, цитирани от сайта "Ал Арабия", властите са били сезирани от местни жители, че от частен апартамент излиза странна миризма. Въпросното жилище е било наето от китайска жена

Бой, гонка и стрелба след засечка в "Орландовци"

Бой, гонка и стрелба след засечка в "Орландовци"

Див екшън с бой, гонка и стрелба вдигна на крак полицаите в столичния кв. "Орландовци" в събота вечерта. Разправията станала след 18 часа близо до голям хипермаркет, където една кола засякла друга. От автомобила наизкачали младежи, които започнали да бият пътниците от другата кола. След размяна на удари

Сексоложката Олеся Ямполска: Желанието за групов секс се засилва

Сексоложката Олеся Ямполска: Желанието за групов секс се засилва

Д-р Олеся Ямполска е родена на 10 ноември 1981 г. в Украйна. Завършва Кримски медицински университет със специалност невропатология и Московския гещалт институт с психология. Занимава се със сексология повече от десетилетие. От 2010 г. развива частна практика. През 2015 г. се установява в София, след като се омъжва за българин

В Индия полицията се моли на хората да се приберат по домовете си

В Индия полицията се моли на хората да се приберат по домовете си

Полицейски служители затварят пътища и молят със скръстени ръце жителите на Бангалоре, Индия да се приберат по домовете си. Освен традиционните методи с пръчки в Индия полицията се реши на този атернативен метод безсилна да се пребори по друг начин с хората, които не спират да бъдат на улицата. Снимка:

Виртуозът Васко Василев се бори с прането

Виртуозът Васко Василев се бори с прането

С щипки за пране на ушите дефилира в социалната мрежа виртуозният цигулар Васко Василев. Смешното клипче музикантът направил на балкона на къщата си в испанския град Валенсия. Там Васко се е самоизолирал, докато трае карантината заради разпространението на коронавируса, който превърна Испания в едно от огнищата на заразата в Европа

Най-коментирани

ФОТОГАЛЕРИЯ - Лицата на борбата с COVID-19 по света (СНИМКИ)

ФОТОГАЛЕРИЯ - Лицата на борбата с COVID-19 по света (СНИМКИ)

Лекари, сестри, санитари от различни държави борещи се с Корона вируса публикуват свои снимки в социалните мрежи за да покажат какво им коства борбата с пандемията. Разтърсващите кадри демонстрират крайното изтощение и смазващата умора, на която са подложени медиците въвлечени в борбата с пандемията, която засяга все повече страни и хора по света

Принц Хари и Меган са се преместили в Лос Анджелис

Принц Хари и Меган са се преместили в Лос Анджелис

Британският принц Хари и съпругата му Меган са напуснали Канада и са се преместили в Лос Анджелис, където планират да се установят за постоянно, след като се отказаха от кралските си задължения, предаде Ройтерс, позовавайки се на публикация във в. "Сън". В публикацията от четвъртък, окачествена като "ексклузивна", таблоидът съобщава

Вандали потрошиха спирка в София

Вандали потрошиха спирка в София

Вандали потрошиха спирката на автобусите на бул България и проф Иван Гешво. За това сигнализират потребители в социалните мрежи. Снимка: Facebook / Забелязано в

Нов дом за отровените деца от Кардам

Нов дом за отровените деца от Кардам

В новия си дом се настаниха петте оцелели от отрова за гризачи деца от село Кардам. При инцидента в края на миналия октомври издъхна 9-годишното им братче Стефчо. Многолюдното семейството бе изведено от опасното жилище, в чиито стени е намерена отровата. Майката на хлапетата Росица ги изостави и избяга при любовник, а баща им е в затвора

21 нови заразени. Ген.Мутафчийски: По-добре опашки от коли, отколкото кервани с трупове (Видео)

21 нови заразени. Ген.Мутафчийски: По-добре опашки от коли, отколкото кервани с трупове (Видео)

21 са новите случаи на заразени с коронавирус. 2-ма от тях са в тежко състояние. Два са новите града, в които са открити положителни проби. От Кърджали - 1, Хасково- 1, Смолян - 2-ма , Плевен - 1, Велико Търново - 1, Варна - 1, 14 в София. Има все още проби, по които се работи. Общо 264 са с положителни проби

Домусчиев: Много хора ме погребваха

Домусчиев: Много хора ме погребваха

Собственикът на „Лудогорец” Кирил Домусчиев направи интересен коментар, след като оздравя напълно от коронавирус. Той бе един от първите заболели от заразата у нас. „Много хора ме бяха отписали и ме погребваха. Въпросните хора не ми желаеха оздравяването, но днес мога да им кажа, че ще останат разочаровани

Кой иска с Лена?

Кой иска с Лена?

Лична покана от Лена Герке за секси тренировка? Да, това е истина. Бившето гадже на немския национал Сами Кедира винаги е готова за здравослови приключения. Популярната водеща прави упражнения всяка сутрин в 11 и призовава нейните следовници в инстаграм да се включат. Феновете на чаровната Лена надали се питат точно какви упражнения прави Герке

Македонски политици на минимална заплата заради икономии

Македонски политици на минимална заплата заради икономии

Президентът, премиерът, министрите, директорите, кметовете в Северна Македония ще получават минимална заплата от 14 500 денара (около 460 лв.) през следващите два месеца. За всички назначени членове на управителни и надзорни съвети няма да получават дивиденти, реши правителството в Скопие. Целта е в бюджета да останат средства за социални разходи

Разузнаването на САЩ: Китай прикрива размерите на епидемията от COVID-19

Разузнаването на САЩ: Китай прикрива размерите на епидемията от COVID-19

Поверителен доклад на американското разузнаване твърди, че в Китай умишлено са скрили данните за размера на епидемията от COVID-19 на територията на страната. Това важи както за бройката заболели, така и за смъртните случаи от болестта, пише „Блумбърг“, предава Би Ти Ви. Изданието е получило информацията от достоверни източници

Кати Хумелс - жена мечта

Кати Хумелс - жена мечта

Съпругата на немския футболен национал Матс Хумелс - Кати, е жена мечта. Красавицата е перфектна в трите най-популярни занимания по време на домашната изолация. Светлооката германка се излежава блаженно като фотомодел на снимки. Веднага след това грабва ножа и започва да върти зелена салата в компанията на своя син

Македонски политици на минимална заплата заради икономии

Македонски политици на минимална заплата заради икономии

Президентът, премиерът, министрите, директорите, кметовете в Северна Македония ще получават минимална заплата от 14 500 денара (около 460 лв.) през следващите два месеца. За всички назначени членове на управителни и надзорни съвети няма да получават дивиденти, реши правителството в Скопие. Целта е в бюджета да останат средства за социални разходи

Разузнаването на САЩ: Китай прикрива размерите на епидемията от COVID-19

Разузнаването на САЩ: Китай прикрива размерите на епидемията от COVID-19

Поверителен доклад на американското разузнаване твърди, че в Китай умишлено са скрили данните за размера на епидемията от COVID-19 на територията на страната. Това важи както за бройката заболели, така и за смъртните случаи от болестта, пише „Блумбърг“, предава Би Ти Ви. Изданието е получило информацията от достоверни източници

Най-щурите мерки срещу COVID-19 по света

Най-щурите мерки срещу COVID-19 по света

Държавите по целия свят предприемат безпрецедентни мерки, за да предотвратят разпространението на коронавируса, като се започне от крайностите, премине се през спокойствието и се стигне до креативното, пише BBC. Централноамериканската страна Панама, която има близо 1000 потвърдени случая, обяви строга карантина

Наша стриптизьорка пребива позвезда

Наша стриптизьорка пребива позвезда

Българка е обвинена в домашно насилие над американската поп звезда Арън Картър, брат на един от членовете на звездната група "Бекстрийт Бойс". Мелани Мартин, която е любовница на Картър, е била арестувана и след денонощие освободена срещу 50 000 долара гаранция, съобщава сайтът Heavy. Полицията е започнала разследване срещу силиконката

Маце слага сутиен на задника

Маце слага сутиен на задника

Надутите като любеници бузки увисват и я шляпат по краката Сутиен на провисналия от операции мегазадник слага Стар Делгидис, след като надутите й до пръсване задни части „увяхват“ и започват да я шляпат по бедрата. Лакомията за дупара като на Ким Кардашиян водят 33-годишната британка в клиника в Истанбул, разказва „Мирър“

Роднини алармират: Бавят резултатите на заразени с Covid-19

Роднини алармират: Бавят резултатите на заразени с Covid-19

Близки и роднини на заразени пациенти с Covid-19 се оплакаха пред сайта "Mediapool", че повече от 48 часа не са уведомени за резултатите от пробите, които са им взели. "Как може на депутатите да излязат резултатите за ден, а нашите се бавят повече от 48 часа", недоволстват роднини на заразени, които са силно притеснени

Гаджета изнудват и грабят проститутка

Гаджета изнудват и грабят проститутка

На съд за изнудване и последвал грабеж на жена отива влюбена двойка от Велико Търново. Пострадалата живеела в апартамент в града и предлагала нерегламентирано сексуални услуги срещу заплащане рекламирайки се в интернет. Обвиняемата дама видяла обявата и решила да я изнуди за процент от заработеното

Джигити дрифтят през нощта в София

Джигити дрифтят през нощта в София

Падналите обилни снеговалежи последните два дни и празните булеварди накараха любителите на екстремното шофиране да покажат отново "уменията си". Опасните дрифт изпълнения не останаха незабелязани от останалите участници в движението, които възмутено коментираха безотговорното поведение на тези улични състезатели

Шеф Манчев спазва дистанция

Шеф Манчев спазва дистанция

Примерен гражданин и загрижен бизнесмен се показа шеф Иван Манчев, видяха топпапараците на "България Днес". Кулинарното гуру показа желязна дисциплина, спазвайки дистанция от над метър и половина от друг клиент на столична банка. Въпреки че му се наложи да стои извън козирката на сградата и да го вали сняг

Американец е обвинен в тероризъм заради кашлица

Американец е обвинен в тероризъм заради кашлица

Мъж е обвинен в тероризъм в американския щат Мисури, защото в магазин кашлял целенасочено срещу клиентите и написал COVID на хладилната витрина, съобщи сп. "Тайм". 33-годишният американец е арестуван в малко градче в щата и му е наложена глоба от 25 000 долара. Персоналът на магазина извикал полиция