Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6510267 www.bgdnes.bg

Фотогалерия - Хаос, мизерия и нарушения след ремонтите в София

Хаос, мизерия и нарушения са завладели столицата. И то точно след последните ремонти на пътни трасета и тротоари.

Един от най-фрапиращите случаи е пред сградата на Министерски съвет на бул. "Дондуков". В района на произвола на съдбата са изоставени потрошени жълти павета. Емблематичните скални късове се търкалят в краката на пешеходците. Също толкова неприятна е и гледката на разместените плочки на тротоари, които са прясно наредени.
Проблем има и с обикновените павета по наскоро ремонтирания булевард. Между блокчетата са се образували дупки, а запесъчяването вече сериозно дразни живеещите в квартала.
Драма има в подлеза на НДК. Там тече усилена подмяна на анти паркинг колчетата, за които преди дни беше сигнализирано, че грозно стърчат. Абсурдното сега е, че колчетата не се редят в права колона, тъй като на някои места могат да повредят важни електрически кабели. И на места изглеждат разместени като на шахматна дъска.
Проблеми има и с широко рекламираните велоалеи. По централната столична ул. "Раковски" трасетата са отделени от автомобилния път със светлоотразителни блокчета. Шокиращото е, че светлоотразителната част е... към велоалеята. И реално шофьорите няма как да видят в тъмното, че там има ограничение на пътното платно.
Макар да има хоризонталната и вертикална маркировка, велоалеите си остават любимо място за нарушения от шофьорите. Те свободно си паркират върху разчертания път за колоездачи и трудно нещо може да ги уплаши.

Снимки: Пламен Кодров

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама