Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6792541 www.bgdnes.bg

Полицайка трепе ченге за 12 хил. евро

Мишената Карбанов: Дора Кондакова готвеше моето убийство с помощта на бившата ми жена

Борислав РАДОСЛАВОВ

Екшън след разследване на "България Днес"!

Закопчаха експолицайка, готвила убийството на столично ченге в съучастие с бившата му съпруга. Дора Кондакова престоява 72 часа в ареста на Националната следствена служба, след което е пусната с най-леката мярка за неотклонение "подписка", научи "България Днес".

Реклама

На задържаната е предявено обвинение за подбуждане и подготовка за убийство. Наказателният кодекс предвижда затвор от една до шест години.

Мишена на Кондакова и приятелката й Веселина Георгиева е столичният топполицай Николай Карбанов. Той е съпруг на Веселина, от която има 12-годишен син - Атила.

След разрив в отношенията им Веселина взима сина си и отпрашва в Холандия в края на 2013-а. Следва дълга съдебна сага. Карбанов започва неистова борба да върне отрочето си вкъщи. В това време бившата му изгора Веселина поръчва убийството му срещу 12 500 евро.

"В края на 2015 г. майката на Атила - Веселина Георгиева, в съучастие с своята приятелка Дора Кондакова организират от Холандия убийството ми. Това наложи с цел запазване на живота ми да бъда скрит в тайна квартира за 29 дни от служители на полицията", разкрива пред "България Днес" Николай Карбанов, който разполага с официално удостоверение за коварния план от Софийската районна прокуратура.

На 28 декември 2015 г. Веселина пристига в България и е задържана още на летище София. Престоява 72 часа в ареста. Освободена е с подписка и на 3 януари 2016 г. умира в катастрофа на пътя между Ямбол и Сливен.

"Синът ми Атила през това време е оставен от холандската закрила на детето на грижите на съучастничката в подготовката на моето убийство Дора Кондакова. Дори след това тя става приемен родител на Атила и през 2016 г. източва 133 000 евро от сметката му, изплатени като застраховка за смъртта на майка му", разказва шокиращите подробности Карбанов.

Сега детето е при приемни родители в Холандия, а Кондакова е в България и ще трябва да отговаря по обвинение в съучастие в подготовка за убийство.

Въпреки опитите "България Днес" не успя да се свърже с Дора Кондакова или неин адвокат.

Реклама
Реклама
Реклама