Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/6901216 www.bgdnes.bg

Синът на Тато чукна 66 г.

Здрав съм, свалил съм няколко кила, казва Владимир, който живее с пенсия от 420 лева

Владимир Живков, син на бившия Първи - Тодор Живков, вчера стана на 66 години в тесен семеен кръг.

Реклама

"Здрав съм, свалил съм няколко кила, но всичко ми е наред", коментира бодряшки празника си бившият политик от БКП. От години той не демонстрира висок финансов стандарт. Сега Владко стои далеч от прожекторите.

Последното му появяване бе на поклонението на един от най-добрите му приятели - Костадин Чакъров. Единствено "България Днес" разполага с актуална снимка на Владо Живков.

"Владо не пие и не пуши, но има доста болести", сподели ни тъстът му Николай Костов, при когото всяка година се събира семейството в село Кременик, Дупнишко. Дядо Николай и баба Зорка са бащата и майката на петричанката Валя, втората жена на сина на Тодор Живков.

"Никога не сме били богати, нямаме пари в швейцарски банки и не сме милионери. Всичко с тези две ръце със Зорка сме си изкарали. И често се случва да помагаме на децата, а не те на нас", каза Николай при гостуването ни в село Кременик. Двамата са любимите тъст и тъща на Владо Живков. Баба Зорка е бивша готвачка от мелничен комбинат. И двамата са майстори на лютеницата и царската туршия. Цяло лято при тях е растяла внучката им - Елизабет, единственото момиче на Владко и Валя. Младата мома в момента е дизайнер и има в биографията си престижен стаж в прочутата британска модна къща "Аликзандър Маккуин". За края на завършването си на бала Елизабет получи лично рокля от леля си - Евгения Живкова.

Владко е синът на татко. Така е известен в годините на соца Владимир Живков. Слуховете за буйната му младост обхождат цялата страна, раждат се дори легенди като този, че си пали цигарата с банкнота от 20 лева. Владимир Живков се смее на тази история и отсича, че не е достоверна.

Реклама

Неотдавна синът на Тодор Живков влезе в редиците на българските пенсионери. Противно на слуховете, че ще взима тавана от 840 лева, се оказа, тя е около 420 лева. "Не че се оплаквам. Каквото за народа, това и за мен", коментира синът на Тато.

Владимир е минавал под венчило два пъти. За разлика от сестра си Людмила, която не създава никакви главоболия на фамилията, Владко растял буен и неорганизиран. Още като дете бил изпратен в Суворовското училище, за да се научи на войнишки ред и дисциплина.

Владимир се жени за красивата плевенчанка Маруся Мирчевска, от която има син - Тодор Живков-джуниър. Развежда се и се взима със сегашната си съпруга Валя. За официалните доходи на Владимир Живков днес няма много информация. Знае се, че вече е пенсионер, а с жена си имат магазин за козметика. В първите години на демокрацията върти бизнес с видеокасети. Днес тази далавера е отдавна замряла.

По-малко известен е синът му от първия брак. Той е професионален покерджия и живее недалеч от Лос Анджелис. Роденият точно преди 39 години Тодор Живков в САЩ се подвизава под името Тед Влад Живков. За успехите му в покера първи писа "България Днес". Момчето е родено на 10 ноември 1979 г. До 1982 г. внукът живее с красивата си майка Маруся Мирчевска и баща си Владимир Живков. Скоро след развода им обаче в МВР се получава сигнал, че Мирчевска иска да изведе детето от България.

Дали сигналът е основателен, не е ясно, но малкият Тодор е взет от майка си и близо 10 години живее с баща си Владимир. След развода на родителите си Маруся взима сина си и двамата живеят в Щатите. Оттогава Тодор Живков-младши не е проявил интерес да се връща в България.

Реклама
Реклама
Реклама