Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7098516 www.bgdnes.bg

ЦСКА маха тирето

ЦСКА е на път да постигне нова победа - от името на отбора ще бъде премахнато тирето и думата София. "България Днес" научи, че това може да стане от следващия сезон чрез редица юридически ходове. От "Армията" чакаха положителна развръзка за емлемата и съвсем скоро ще стартират промяната. Тя ще влезе в сила от новия сезон и името на отбора вече ще се изписва единствено ЦСКА. В хода на настоящото първенство това няма как да стане.

"Клубът добива 100% автентичност - коментира спортният директор Пламен Марков. - Никой повече, под каквато и да е форма, няма моралното право да има претенции след този факт. Със сигурност ще се премине и към процедура за заличаване на тирето и думата "София" от името на клуба. Изчаквахме да мине този ден и в бъдеще ще се тръгне в тази насока."

Реклама

С основна заслуга за плащането на 8-те милиона лева има бившият нападател на ЦСКА Фернандо Каранга. Любимецът на феновете бе продаден в Китай това лято, а спечелените от трансфера около 3,5 млн. лева са използвани именно за плащането на активите на фалиралото дружество. Друг решаващ фактор за емблемата се оказа участието на ЦСКА в Лига Европа това лято. "Червените" изиграха общо 6 мача и спечелиха около 2 млн. лева от наградния фонд и билети за мачовете. Парите от УЕФА все още не са пристигнали, но те са предвидени за запълване на дупки след плащането на огромната сума. Продаденият през зимата Антон Недялков също докара 1,5 млн. долара и така с два трансфера и 6 мача в Европа ЦСКА изкара почти всички пари за емлемата.

Феновете на "червените" продължават да са в еуфория, след като клубът вече официално стана наследник на фалиралото дружество. На мача с "Етър" другата седмица на "Армията" се очакват рекордна посещаемост за този сезон.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама