Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7107312 www.bgdnes.bg

Фенът на "Локо" (Сф) от Япония: Разкайвам се!

Графитоманите не са арестувани, връщат се в неделя

Огнян ГЕОРГИЕВ

"Разкайвам се, направих глупост", призна от Хирошима фенът на "Локомотив" (Сф), надраскал пластмасова стена в близост до мемориала в памет на жертвите от атомната бомба. Неговите думи бяха предадени от лидера на агитката на "железничарите" Румен Първанов.

"Говорих с човека - разказа шефът на фенклуба. - Той е на средна възраст и семеен. Познавам го от 20 години. Вечерта пристигнали в Хирошима. Изпили няколко бири и отишли да се разходят. Било е тъмно, а те уморени. Не знаели къде се намират. Гледат бяла стена, а наоколо е нямало нито охрана, нито хора. Другият човек владеел японски. Надраскал си името на този език и добавил 2018. Нашият фен си казал: "Чекай и аз нещо да напишем". Българските медии раздухаха нещата. В Япония е имало само едно съобщение, а тук ги изкараха едва ли не международни терористи."

Реклама

Служителите на Софийската опера и балет са били глобени с 1000 долара. Сумата вече е платена от компанията, която организира гастрола.

"Парите ще бъдат възстановени, когато се приберат в България - уточни Румен Първанов. - Както казваше дядо ми, когато си се наакал, трябва сам да си обереш лайната. Отишли са доброволно в полицията. Дори не са арестувани. Изчакват още един ден, за да се види дали няма други подобни надписи. Презаверили са билетите за след два дни и в неделя ще се приберат. Направили са голяма грешка."

Босът на клуба: Били са пияни

Хората, надраскали стената в Хирошима, са били пияни, потвърди президентът на "Локомотив" (Сф) Иван Василев-Бозата.

"Българска работа - обясни босът на "железничарите". - Станахме за резил. Хората не са премислили нещата и създават лош имидж. Извинихме се официално на посолството. Феновете също взеха отношение. Нашата публика е от най-добрите. Имаме 2000-3000 човека на нашите мачове. За жалост сред тях има хора, които правят и зулуми."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама