Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7109289 www.bgdnes.bg

Младите ни олимпийци се връщат в неделя

Българските спортисти, които участваха на Третите младежки олимпийски игри в Буенос Айрес, се връщат в неделя. Те хващат полет през Франкфурт. С изключение на завърналия се вече тенисист Адриан Андреев, всички останали се очакват на Аерогара София, Терминал 2, в неделя около 22:10 часа.

Младежките олимпийски игри бяха закрити с тържествена церемония.

Събитието започна с фрагменти от състезанията по всички видове спорт, които бяха представени на Игрите. Церемонията продължи с парада на знаменосците на нациите и завърши с предаване на олимпийския флаг на столицата на следващите игри - Дакар (Сенегал). Кулминацията беше загасването на олимпийския огън.

Реклама

"Прекрасни Игри. Благодаря на организаторите, голямо благодаря и на спортистите", заяви президентът на МОК Томас Бах.

България записа най-успешната си младежка олимпиада с десет отличия: 5 златни, 3 сребърни и 2 бронзови.

Александра Начева е шампионка на троен скок, титли в отборните състезанията спечелиха стрелецът Кирил Киров, бадминтонистката Мария Делчева и двойката акробати Мариела Костадинова-Панайот Димитров, които завоюваха и самостоятелно злато на смесени двойки.

Вицешампиони са щангистът Христо Христов, състезателят на хвърляне чук Валентин Андреев и тенисистът Адриан Андреев на двойки.

Бронзовите отличия са две - на Галя Шатова във вдигането на тежести и на Едмонд Назарян в борбата. Спортовете ни със злато са 4, а спортовете с медали 7 от общо 14, в които имахме представители.

Реклама
Реклама
Реклама