Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7112549 www.bgdnes.bg

Гаргата погнат за дрога, влиза в болница вместо в ареста

Разложката кримка Атанас Мечев-Гаргата отново бе арестуван за наркотици, но отново болно сърце го прати в болница вместо зад решетките! Истинско дежавю изживяват антимафиоти, изпратени да заключат за пореден път 33-годишния рецидивист. Само за няколко месеца Гаргата, срещу когото тече наркодело в спецсъда, влезе в криминалните хроники с групово изнасилване и хулиганство на пътя.

В събота вечерта ГДБОП решава да удари Гаргата и негови авери, които се разследват от месеци като престъпна банда за наркоразпространение. Агенти проследяват известния кримитип до механа в Добринище, където го изненадват и арестуват. Задържани са още шестима дилъри, в които са открити наркотици. Според прокуратурата те са действали като група, търгувала с дрога в Банско и Разлог.

Реклама

Щом се озовава в килията, Мечев започва да се оплаква, че сърцето го стяга. Той веднага е откаран в МВР болница, като това не му е първото посещение там. Случаят напомня историята, която се разиграва при задържането на Гаргата през март т.г. Тогава босът отново се поболя, а отсъствието му стана причина делото срещу групата му в спецсъда да се отложи. Оказа се, че прокуратурата не е информирала съдебния състав, че тарторът е заключен по друго разследване, и по този начин охраната не е могла да го конвоира.

На подсъдимата скамейка Мечев е заедно с Ивайло Говедарев, Славчо Джупанов, Николай Загорчин и Христо Гърков. Последните двама сключиха споразумение и се отърваха с условни присъди. Според прокуратурата бандата е действала от януари 2015 до юни 2016 г. в Банско, Разлог и София. Сочи се, че дилърите снабдявали с кокаин цяла Югозападна България. Днес групата отново трябва да се изправи пред Темида, но предвид предните съвпадения процесът вероятно пак ще бъде отложен.

Кримидосието на Гаргата започва да се пише още от ноември 2014 г., когато той е задържан за хулиганство след скандал на пътя. След засечка на улица в Студентски град се спречква с шофьор, наплюва го, плаши го с брадва и му заповядва да влиза в багажника. По този случай Мечев е оправдан през февруари т.г., но решението не е окончателно.

На 5 март т.г. Гаргата е задържан по обвинение за групово изнасилване. Оплаква се 29-годишна дама, която твърди, че е насилвана в продължение на 5 часа в столичното заведение "Воеводска среща", което се намира в полите на Витоша. Освен Мечев са задържани Ивайло Ценов, Йордан Иванов и Илиян Кръстанов. Жертвата разказва, че е изнасилвана от мутрите в приземно помещение, като гаврата била придружена със заплахи и употреба на сила.

Младата жена се оплита в показанията си и сочи, че е избягала, но се е върнала при насилниците си, за да им поиска пари за такси. Магистратите от Софийския районен съд намират разказа на свидетелката за нелогичен и пускат четиримата на свобода срещу гаранции от по 2 бона, а прокуратурата дори се отказва да протестира.

След седмица Гаргата отново е окован с белезници. Той е задържан с още четирима свои авери заради хулиганство на пътя. На столичния бул. "България" те ударили с джип друга кола. Мечев нападнал водача, блъскал го, дърпал го, изплюл му се в лицето и го напсувал. После с другите бабаити накарали шокирания шофьор да поеме вината за катастрофата, като подпише двустранен протокол. Свидетели, които забелязали случката, се обадили в полицията.

Реклама
Реклама
Реклама