Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7124389 www.bgdnes.bg

Стефан, брат на убития затворник беглец: Синът на Пелов е освободен

Владимир Стефанов прекара 3 месеца под домашен арест заради разследване

На свобода е пуснат синът на разстреляния затворник беглец Владимир Пелов. Прекратено е разследването срещу Владимир Стефанов за участие в престъпна банда. Това научи "България Днес" от чичото на младежа - Стефан Пелов.

Реклама

Владимир Стефанов бе зрелищно задържан в края на юни заедно с авера му Борис Ерменков и ботевградския бизнесмен Тихомир Миков- Перуката. От прокуратурата съобщават тогава, че тримата заедно с покойния вече Владимир Пелов са част от банда, имаща пръст в отвличането на безследно изчезналия преди година младеж Деян Вутов, палежи на офиси и жилища в Ботевград, както и за двойното убийство на братята сводници Марко и Цветан Петрови през март 2016 г. Миков и синът на Пелов се разследват и за убийството на Петър Василев-Пинко, но до обвинение така и не се стига.

"Беше под домашен арест, но го пуснаха, сигурно е имало някакво разследване, първоначални обвинения, за да го задържат, но няма никакви доказателства и са го освободили. Дали ще си търси някакви права, че са му изгубили три месеца, не знам", обясни Стефан Пелов пред репортер на вестника.

"Всички, които задържаха заедно с Владимир, ги пуснаха и никой не ги търси за нищо. Тихомир Миков и Борис Ерменков веднага ги пуснаха. Само сина на брат ми го задържаха 3 месеца под домашен арест. На свобода е сега", потвърждава братът на разстреляния беглец от затвора Владимир Пелов.

Проблемите на Стефанов с властите започват още в първите часове, след като баща му духва от главния вход на Централния софийски затвор в началото на април т.г. Младежът заедно с майка си и още седем души от обкръжението на беглеца са прибрани за разпит в Районното управление на МВР в Ботевград. Синът на Пелов е задържан по подозрения, че е помогнал на баща си да избяга от пандиза. След 15-часов разпит Владимир Стефанов е освободен.

Повече от два месеца рецидивистът Владимир Пелов и аверът му Радослав Колев са в неизвестност след зрелищното им бягство от затвора. В началото на юни Пелов е намерен. Рецидивистът е открит мъртъв, той загива на място след зрелищен дуел с местната кримка Марио Панчев- Дебелия. Опонентът му е тежко ранен, откаран е от свои приятели в "Пирогов", но лекарите не успяват да го спасят и той издъхва.

Реклама

"Нито майка ми или баща ми са търсени от полицията, за да кажат какво е показало разследването за смъртта на брат ми. За нас случаят е приключен, дори да се натискаме за някаква информация, вероятно ще ни дадат първичния вариант. Чудесен вариант беше за тях: брат ми е дебнал Марио Панчев, стрелял е два пъти, оня му е отговорил и го е убил и така. Ако имаше нещо ново, вероятно щяха да ни кажат, никой не ни е търсил. Щом не са пожелали да ни извикат, да ни кажат, вероятно за тях случаят е приключил", разкрива още Стефан Пелов.

"За другия избягал затворник нямаме никаква информация, нито в пресата, нито пък полиция ще дойде да ни каже нещо. Случаят и за него е забравен", обяснява още братът на Владимир Пелов.

Радослав Колев е мъртъв или в чужбина

Мистериозно изчезнал е вторият беглец от затвора - Радослав Колев, който духна заедно с Владимир Пелов.

Последните данни, които разследващите имат за него, е, че заедно с авера си живели в апартамент в Ботевград. След убийството на Владимир Пелов следите на Радослав Колев се губят. Една от версиите, по които разследващи работят, е, че мъжът е станал жертва на своя съучастник в бягството. Ченгета работят и по възможността Колев да е избягал в чужбина.

Реклама
Реклама
Реклама