Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7140263 www.bgdnes.bg

Легендата Бисер Михайлов: Изгонете Полачек, не пипайте Божката!

Божката Митрев не трябва да бъде гонен от "Левски"! Това заяви бащата на Борислав Михайлов - Бисер. 75-годишният легендарен вратар на "сините" взе отношение по наболялата тема с вратарската криза в отбора.

В последния мач срещу "Ботев" (Пд), спечелен с 4:1, Митрев направи поредната си груба грешка. Той не успя да улови лека топка и пусна смехотворен гол. Това отново надигна недоволство срещу него и юношата на "Левски" бе освиркан от част от привържениците. Другият основен вратар Мартин Полачек също е в немилост. Словакът дойде през лятото, но имаше поредица от неубедителни изяви и седна на пейката. И третият вратар Николай Кръстев не се ползва с доверие, след като допусна немалко грешки.

Реклама

"Митрев е добро момче. Той е наша рожба, от малък е на "Герена", левскар е. Много е лесно сега да стоварим всичко върху него. Може би проблемът при Божката е психологически", коментира Бисер Михайлов.

"Какво да кажем за този, новия вратар, който взехме - Полачек. Два метра човек, а не знае да излезе в малката пелантерия, да скочи, да вземе една висока топка поне. Много плахо посяга към тези ситуации", категоричен е Михайлов-старши. Легендата пази на вратата на "Левски" цели 13 сезона - от 1961 до 1974 г. През този период записва 228 мача в "А" група. Става четири пъти шампион - през 1965, 1968, 1970 и 1974 г., както и три пъти носител на купата - през 1967, 1970 и 1971 г. Относно това дали "Левски" трябва да си върне неговия внук Ники Михайлов или национала Пламен Илиев Бисер не е категоричен.

"Това нещо може самите те да кажат. Ако изобщо бъдат поканени, те трябва да си решат дали могат и дали трябва да се върнат в отбора", завърши Михайлов.

Друга легенда на "Левски" - Пламен Николов, смята, че грешките на вратарите се превръщат в епидемия не само у нас, а и в Европа.

"Не само Митрев бърка - категоричен е четвъртият от САЩ '94. - Много вратари в нашето първенство го правят - дори тези на "Лудогорец". Уникални грешки имат, но при тях нещата минават по-леко, защото отборът побеждава. Техните пропуски не се оказват фатални. Същото е и при Черниаускас в ЦСКА. При него проблемът е играта с крака. Кариус с "Ливърпул" какво направи на финала в Шампионската лига - уникални, глупави грешки! Отиде в Турция и продължава с тях. Това е нещо като епидемия. Не е само болест при Божката Митрев. На него голяма част от публиката му оказва влияние", коментира Пинко.

"Всичките тези хора, които иска да радва, те го освиркват. Най-лесно се рита паднал човек. По-трудното е да му се подаде ръка и да му се помогне. При него стана така, че всички се нахвърлиха. И хората са прави да негодуват, че има грешки. Няма безгрешни. Вече започват да се появяват информации, че се търси нов вратар. Това още повече затормозява хората на вратата. И него, и Полачек, и другите. За да дойде друг човек, означава, че поне двама трябва да напуснат. Не може в отбора да има петима души вратари. Единият пази, а другите четирима седят и чакат. Не е сериозно това", смята Николов. Самият той трудно намира обяснение за серията грешки на Митрев в последно време.

Реклама

"За миналата година знам, че имаше някакви лични проблеми. Получи и контузия, нямаше комуникация с предишния треньор на вратарите. Грешките му са фатални и това го затормозява. И не само той бърка - и Полачек, Кръстев, Любенов. Лошото е, че той не ги забравя. Задълбочават се една след друга. Доведоха до голям психологически срив", убеден е Пламен. Трикратният шампион със "сините" смята, че и самата подготовка, проведена от екипа на италианеца Делио Роси, може да е оказала негативно влияние.

"Може да се получават и от преумора грешките. Всяко нещо в малки количества е полезно, в големи - е отрова. Когато един футболист е претрениран, е още по-лошо. Има още около месец до края на есенния дял. В него ще трябва да се направи така, че вратарите да бъдат държани на едно по-добро ниво", завърши Николов.

Реклама
Реклама
Реклама