Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7184563 www.bgdnes.bg

Ето я новата любов на Веско Маринов

Пред препълнената зала 1 на НДК

Естрада и фолк на крака пред трубадура на МВР

Топпевецът на България Веселин Маринов не скри булката си от хорските очи на коледния си концерт предната вечер в НДК, видя "България Днес". Красивата Веселина Пеева бе от "специалните" му хора, а екипът му я настани на едно от най-престижните места. В ръцете си дамата държеше кървавочервени рози. Напоследък Маринов не крие "жената на живота си", с която, както призна за първи път пред "България Днес", е щастлив и иска да остарее с нея. Тя бе облечена в кожено палто, бяло сако и красива червена рокля.

"Коледните ми концерти са най-хубавото нещо, което правя в творчеството си. Те са отражение на моя начин на мислене. На това, че израснах в семейство, в което тези традиции бяха заложени в моето възпитание. И ако тогава Коледа отсъстваше, присъстваше Дядо Мраз и Нова година. Но добродетелите, които изповядваха тогава хората, бяха със същите послания", започна Веско, а 4000 разплакани от умиление жени избухнаха в ръкопляскания. Облечен в бяла блуза и светлосин костюм на "Армани", 57-годишният изпълнител бе в завидна форма, отслабнал с поне пет килограма. За разлика от друг път Маринов се бе постарал и характерното му потене поне в първите няколко песни да не бъде забелязано от публиката. Този път Веско бе загърбил и соц. подреждането на сцената, на която бяхме свидетели години наред.

Реклама

Той бе избрал балерини, художествени гимнастички и деца, с които пя в дует за представянето си. Единственият липсващ да чуе новите песни на любимия си певец бе приятелят му Цветан Цветанов. "Той пътува, затова не е сред нас", обясниха близките на Веско.

Иначе сред публиката бяха забелязани дъщерята на Маринов – Йоана, с приятелки, шефът на футболната лига Вальо Михов, актрисата Искра Радева, Маги Халваджиян, който не пропуска концерт на Веско, Иво Танев, фолкпевицата Лия, Кристина и Михаил Белчеви и много други.

"Тази Коледа за първи път ще изкарам без любими за мен хора - баща ми, както и Тончо Русев", сподели Веско от сцената, а малко след това ги поздрави с любими песни.

Градусът на настроението в залата се покачваше с всяка една "специална" за Веско песен.

"Когато един мъж е на 57 г., осъзнава всички пропуснати мигове. Затова не забравяйте думата "Обичам те". И, мили жени, казвайте на мъжете си, че ги обичате", продължи Маринов с блеснал поглед.

През цялото време той четеше поздравителни картички за концерта си, а над 20 кошници с букети от ГЕРБ, кмета на София Йорданка Фандъкова и приятели на певеца носеха на сцената кръшни девойки. После пак разказваше моменти от живота си, продължаваше да пее и скача, размахвайки нагоре-надолу ръце.

Реклама

"Всеки един концерт е едно умиране", сподели към края на представянето си Веселин Маринов. "Благодаря ви, мили хора, искам да завърша с една песен, която вдига всички на крака. "За теб, Българийо" наистина накара залата да стане и бурно да ръкопляска на певеца.

Бардът: Щастлив съм в любовта

- Г-н Маринов, винаги сте позитивен, какво ви огорчава все пак?

- На първо място липсата на приоритети на културата в България. Натъжават ме и аморалните текстове в песните на по-младите, тези ориенталски звуци, грубости, вулгаризми в текстовете. Това не ми допада. Не приемам тези стилове. Но всички изпълнители си имат своите фенове.

- Приятелите за вас са най-стойностното нещо, а били ли сте предаван от приятели?

- Да, на два пъти ми се е случвало. Но всички смятаме, че сме прави, когато влизаме в конфликт с някого. Дори в разводите си, в личния си живот всеки смята, че е прав. Различна е гледната точка. Но, да, приятели са ме предавали и много ме е боляло. След това дни наред не мога да се съвзема. За мен тази дума "приятел" е много силна и не разбирам, когато колеги казват на публиката: "Здравейте, приятели". За мен тази дума мога да използвам за 5-6 човека, не повече.

- А имате ли любима сега?

- Да, имам любов сега, изживявам я и съм много щастлив. Любовта не ти дава време да остаряваш, да мислиш за лоши неща. За мен тя е всичко.

- Дъщеря ви с какво се занимава?

- Тя е едно зряло момиче, има своята работа, прекрасен колектив, юрист е. Щастлив съм за нейния житейски успех, има и едно много добро момче за приятел.

- Има много вицове за вас. Харесват ли ви?

- Да, нямам проблем да слушам вицове за себе си, кеф ми е. Веднъж Рачков ми разказа един. "Седи Веселин Маринов за концерт в Пловдив и бърза на път към театъра, който бил претъпкан. Оставя два билета за свои приятели на таблото на колата. Връща се и вижда върху тях върнати още два билета" (смее се).

- Преди време се изписа, че сте милионер.

- Глупости, не съм никакъв милионер. Живея на кредит като всички. 37 години съм на сцената. Бил съм и под нулата. Това беше преди години, когато баща ми беше три месеца след катастрофа в гипсово корито. Тогава майка ми го гледаше и нямахме никакви доходи. Аз не можех да заведа на едно кино нито едно момиче. Но не искам да се оплаквам, това е било част от оцеляването ми. Иначе моите изкарани пари винаги са отивали за техника, да поддържам екип от хора, които са винаги до мен. И на тях искам да благодаря.

Реклама
Реклама
Реклама