Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7187924 www.bgdnes.bg

Гочето за "трансфера" на Люпко на "Армията": Удар по Ел Маестро!

Това е удар по Ел Маестро!

Така легендарният треньор Георги Василев-Гочето коментира пред "България Днес" назначаването на Люпко Петрович за "консултант" в ЦСКА-София.

Василев е единственият наставник, извел до титла в първенството и "Левски", и ЦСКА.

Ситуацията, в която сега се намира сръбският специалист, е позната на Гочето. Василев първо спечели два пъти подред шампионата със "сините" и след период в чужбина отиде да работи на "Армията".

Реклама

Люпко стана първи с "Левски" през 2001 г., а сега е част от щаба на ЦСКА-София.

"Важно е да се знае каква точно е ролята на Петрович в клуба - категоричен е Василев. - Неговото назначение е удар по авторитета на треньора Нестор Ел Маестро и идва в труден момент за младия специалист. Всички се питат дали Люпко просто ще помага със съвети, или това е първа стъпка към треньорския пост. Въпреки че е възможен и вариант, при който двамата да се сработят в тандем за доброто на отбора."

Поредният гастрол на опитния сръбски наставник в България продължава да разпалва страсти във футболните среди.

Георги Иванов-Гонзо не скри разочарованието си от новината.

"Изненадах се, че Люпко Петрович отива в ЦСКА - коментира Гонзо. - Според мен нямаше нужда от тази работа. На стари години да си плюеш на авторитета... Без да го обиждам, много го уважавам. Той винаги ще бъде почитан от всички левскари. Аз просто не бих постъпил така."

Случайно или не, десетина дни преди Петрович да бъде назначен на "Армията", Нестор ел Маестро направи любопитно изказване за предишните си отношения с него.

"Люпко беше мой инструктор, когато изкарвах треньорски лиценз - разкри треньорът на ЦСКА-София. - Беше доста строг. Каза ми няколко пъти, че от мен няма да стане нищо. Може би това беше неговият начин да ме мотивира или просто ми се подиграваше, защото бях най-младият в групата"

Реклама
Реклама
Реклама