Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7192581 www.bgdnes.bg

Бащата на рейнджъра убиец, преди да издъхне от мъка: Разсипа ме, да се маха!

Килърът профуква парите от семеен апартамент, разпродава покъщнина в село Зверино

До разсипия и психически срив е довел собственото си семейство убиецът Светослав Каменов, който затри красивата рейнджърка Десислава. Заради него баща му Камен се поболява, след като Светослав разпродава почти цялото имущество на фамилията. Месеци по-късно таткото Камен издъхва. Бащата на рейнджъра Светослав изповядва своята мъка пред близки приятели дни преди да се спомине във врачанското село Зверино.

Реклама

"Подведе ме да си продам апартамента в Сопот с уговорката, че с парите ще си купи жилище във Велико Търново. Затова си стягах една малка къщичка, в която да живея. И там дойде и изкърти прозорците, за да ги продаде. Накрая трябваше да се върна в Зверино", споделя болката си приживе изпатилият Камен, който години наред е сред ръководните кадри на ВМЗ - Сопот.

Но и във врачанското село човекът не успява да намери покой. Буйният му син също се връща там и започва да разпродава покъщнината.

"Продаде ми телевизора и хладилника. Сега, докато съм навън и ме няма, сигурно и другия телевизор вече е продал. Дано се кротне най-накрая", казва Камен пред свои стари приятели в селото.

Светослав е разведен с вече бившата си съпруга Надя, която се връща да живее при родителите си с двете си деца в квартал "Гарата" в селото.

В същото време и другото дете на Камен - неговата дъщеря, се развежда. На човека се налага все по-често да се грижи за своя внук.

След като опропастява средствата от продадения апартамент в Сопот и разпродава покъщнина, Светослав не се спира дотук, разказват негови близки. "Искаше да продаде и апартамента на майка си в Сопот, но той е собственост освен на нея и на сестра й. Това му попречи", споделят неговите познати.

Реклама

Дали и какви зависимости има Светослав Каменов тепърва ще изследват специалисти. Назначена му е психиатрична експертиза, която да установи злоупотребява ли с алкохол и/или наркотици, научи "България Днес".

Повдигнато му е обвинение за тежко умишлено престъпление, за което той признава частично. Грозят го до 20 години зандан. Намира се в ареста, като му е сложена двойна охрана и е окован, за да не опита да избяга. Според ченгетата той е опасен и достатъчно подготвен, за да се опита да духне във всеки един момент.

40-годишната красива рейнджърка Десислава се среща с палача си през лятото. Двамата не били интимни, а само приятели според признанията на Светослав.

След като печели доверието на Деси, рейнджърът взима да поправи счупената кола на Деси. Вместо на майстор Светослав я кара в автоморга за скрап, за да си набави пари.

Близо година Светослав е без работа и трудно си набавя средства, за да оцелява. Уволнен е миналата година заради нестабилното си психично състояние.

Криминалисти коментират, че е твърде вероятно Светослав да е изнудвал Деси да тегли голям заем чрез заплахи. Жената е подала документи точно преди смъртта си. Засега не е ясно дали е изтеглила парите, но най-вероятно Каменов така и не се е добрал до тях.

Така се стига до фаталната вечер на 29 ноември. Между двамата възниква скандал заради липсата на автомобила. Светослав нанася жестоки удари на рейнджърката и скрива безжизненото й тяло в ракла в къщата в Сопот. Не се притеснява да остане още ден в дома си, като не изглежда нервен, коментира негов съсед.

На следващия ден се обажда на баджанака си в Мездра, който работи в МВР. Заплашва го директно, че ако не дойде сам в гориста местност край село Зверино, "ще му се случи нещо страшно". Полицаят все пак уведомява колегите си. Няколко екипа устройват капан и Светослав е заловен.

Грозната история на военния разсипник вероятно е по-страшна и от разказите "Сезони" на Стивън Кинг, коментират познати на задържания. В един от тях авторът разказва история на бивш военен, обременен от миризмата на кръв и смърт около себе си, който започва да посяга първо на животни, а след това и на хора.

"Нещо подобно е отключило агресията у Светослав. Твърди се, че е имал приятелка в София, която е биел. Преди това е имал и друга във Велико Търново - отново са разделени. Осъждан е да плаща издръжката на собствените си деца, за които явно не се е грижил", коментират пред "България Днес" експерти.

Спасяват му живота, той се хвърля да бие

Тежка катастрофа посред бял ден едва не убива Светослав. Пиян до козирката, килърът губи управление и се забива в стълб на главното шосе в Зверино преди около три години.

На помощ веднага му се притичва живеещ наблизо мъж. Успява да го измъкне изпод смачканите ламарини. За благодарност получава псувни и ругатни от рейнджъра, който, изнервен, налита на бой, а след това се омита от местопроизшествието, разказват местните хора.

Реклама
Реклама
Реклама