Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7206601 www.bgdnes.bg

Банев се боядисва в ареста

От бяла брадата му стана кестенява

Съденият за пране на пари Николай Банев подобри външния си вид в ареста.

Бизнесменът е боядисал брадата и косата си след завръщането от Франция, видя "България Днес". Откакто е на родна земя, семейството се изправи на два пъти пред съда, а разликата във външния вид на Николай е очевидна.

Веднага след пристигането си в България Банев изглеждаше много отслабнал, с бяла брада и прошарени кичури. Само след няколко дни той се появи в безупречен вид. От посребрелите му коси нямаше и следа, а брадата също е в кестеняв цвят.

Реклама

Близки на известното семейство разказаха пред "България Днес", че Николай от години поддържа по този начин брадата си, която е негова запазена марка. Съпругата му Евгения и на двете заседания е без никакъв грим, но облечена в скъпи дрехи. Марков анцуг, скъпо палто и кожени ботуши са част от нещата, които е взела със себе си в ареста.

Въпреки че Баневи се оплакаха от родния арест, по всичко личи, че са имали условия, освен да се къпят, и да извършат някои козметични процедури.

"Условията са като в български арест. Всеки от държавниците казва, че арестът не е луксозен хотел - така е, само че моите клиенти идват от Франция, където и двамата твърдят, че арестът е бил като тризвезден хотел", каза адвокатът на семейството Христо Ботев.

Евгения Банева се е оплакала от условията в ареста и на своята майка Мария Генчева. Както "България Днес" писа, Евгения я измъчвана от клаустрофобия.

"Условията в килията са изключително мизерни, няма въздух, прозорците не се отварят, много е тясно. Евгения има клаустрофобия и получава пристъпи от затворените пространства", разкри Генчева, която миналата седмица се появи в Апелативния специализиран наказателен съд, за да даде кураж на дъщеря си. Съдът обаче ги остави в ареста.

Съпрузите бяха задържани от френската полиция в края на октомври по искане на нашите власти заради подозрения за данъчни престъпления и присвояване. Разследването е за източване на завод "Полимери" в Девня, приватизиран от Банев през 1998 г. От 2010 г. заводът не работи, от 2013 г. е в несъстоятелност, а през 2017 г. е препродаден за 14,5 млн. лв. Според обвинението клиентите на "Полимери" превеждали парите не по сметките на дружеството, а по офшорни сметки на Баневи, обясни шефът на спецпрокуратураата Иван Гешев методите на източването. Имало и случаи на взимане на пари от касата на "Полимери". В резиденцията им край София били открити документи за собственост на офшорните фирми, злато и скъпоценности "в потресаващи размери".

Реклама
Реклама
Реклама