Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7232272 www.bgdnes.bg

Голият учител съжалява за снимките

Бях млад и не мислех

"Колегите ми преподаватели ме подкрепят и дори се забавляват със снимките."
Това коментира пред "България Днес" учителят и народен певец Карамфил Божиков. Преди дни негови голи снимки изтекоха в социалните мрежи и поставиха редица въпроси за моралните ценности на преподавателите. На тях учителят позира както майка го е родила, а интимните си части прикрива с футболна топка.
От 3 дни Божиков заема длъжността преподавател по музика в Трето основно училище "Христо Ботев" в Сандански, но миналото бързо го застига.


"Когато правих снимките, бях млад - на 23 г., и не съм мислел много какво правя. Днес съжалявам за постъпката си", споделя 34-годишният даскал. Той добави, че учениците не знаят за снимките и се надява да не научат за тях.
Фотосесията била направена през 2008 г., като част от рекламата на фолклорния фестивал "Пирин фолк". Организаторите на конкурса решили, че този подход е модерен за привличане на младите към народната музика. В екстравагантната фотосесия взели участие и водещите на фестивала, както и две народни певици.
Божиков разкрива, че темата му е болна и днес му е трудно да говори. Смята, че кадрите ще го преследват винаги, но се е примирил.
"Не знам дали през годините организаторите са имали практика в правенето на подобни фотосесии. Тази е единствената, в която съм взел участие. За снимките не съм получил никакъв хонорар, а дори сам поех разноските за пътя до София", връща лентата преподавателят.


В социалните мрежи певецът бе подкрепен от редица музикални и танцови формации. В негова защита застана и ръководството на училището, в което преподава.
"Тези снимки са отпреди 10 г. Засега нямам крайно решение по казуса. Следя работата на колегата, справя се добре. Нямам повод да го отстраня от длъжността, не съм получил нито една жалба против него от родители или ученици", коментира пред вестника Румен Сидеров, директор на 3-то ОУ "Христо Ботев".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама