Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7235391 www.bgdnes.bg

80 бона за засмуканата от джакузи Изабела

Бащата: По-спокойни сме, тя се възстанови

"Златни пясъци" АД: Обжалваме, сумата е многократно завишена

80 000 лв. обезщетение трябва да получи семейството на засмуканата от джакузи в хотел в Златни пясъци Изабела. Решението е на Окръжния съд във Варна, показа проверка на "България Днес".

Тежкият инцидент се случи на 25 февруари 2017 г. в петзвезден хотел на първа линия до морския бряг в курорта. 4-годишната тогава Изабела влиза в джакузито с майка си и баба си. Минути по-късно е засмукано от шахта, отвеждаща водата, която се оказва без предпазна решетка.

Реклама

Момиченцето претърпя общо три животоспасяващи операции и бе поставено в изкуствена кома. Заради погълнатата вода Изабела разви и респираторна пневмония.

Родителите на момичето - Христо Христов и англичанката Никол Флойд, завеждат гражданско дело в Окръжния съд във Варна срещу "Златни пясъци" АД. Претендират за 160 000 лв. обезщетение.

От дружеството, стопанисващо хотела, оспорват иска с твърдението, че инцидентът е станал заради "неполагането на необходимата грижа от майката на детето, което е било само на 4 години и е оставено да се движи свободно в хидромасажната вана, без непосредствения контрол на родителя". От "Златни пясъци" АД са категорични пред съда още, че травмите няма да окажат въздействие върху бъдещия живот на детето.

В края на юли 2017 г. магистратите присъждат 80 000 лв. обезщетение за родителите, което заедно с лихвите, държавните такси и съдебните разноски при окончателно решение може да доближи 100 бона.

"Парите не са толкова важни. Важното е Изабела да се възстановява. Вече се чувства по-добре, а през септември ще бъде първокласничка. Дай Боже, всичко да е наред занапред и да няма последици в годините. Избягваме както да говорим по темата с дъщеря ни, така и посещението на такива хотели и джакузита", сподели пред вестника таткото на Изабела Христо Христов.

Решението не е окончателно. От дружеството са обжалвали пред Варненския апелативен съд и се чака дата за насрочване на делото.

"Не сме доволни от решението и затова обжалваме. Не желаем повече да коментираме казуса с медиите", заявиха пред "България Днес" от "Златни пясъци" АД.

Реклама
Реклама
Реклама