Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7237461 www.bgdnes.bg

Камилите с кожуси в студа

Снежна приказка в зоопарка

Тигрицата Шели се радва най-много на снега

Топли кожуси "наметнаха" двугърбите камили в столичния зоопарк, които ги спасяват в ледените дни. Момчетата Пешо и Леми пускат дебела козина за студените месеци, която ги предпазва от ниските температури. През лятото пада и животните остават голи. Двете двугърби са много привързани едно към друго. Почти не се разделят, като дори се пощят един друг.

"В момента им търсим женска. Ще видим, ако дойде, дали ще запазят приятелските си отношения", разказва пред "България Днес" екологът Катерина Зарева, която от 20 години работи в столичната зоологическа градина.

Реклама

Безспорно най-много на снега се радва тигрицата Шели. В момента, в който се натрупа снежна покривка, тя излиза и се мята в снега. Петте вълка също тичат в преспите и нямат проблем с ниските температури.

Не така стои въпросът с лъва и лъвицата, които са прибрани на топло в клетките заедно с още няколко хищни котки.

Сред топлолюбивите животни са и слоницата, хипопотамът, кайманът и влечугите. За тях се поддържа специална температура от 22 до 28 градуса в клетките, за да преживеят в уют зимата.

В столичния зоопарк има и 10 мечки. Интересното е, че две от тях все още не са заспали зимния си сън, защото все още са много превъзбудени и предпочитат да си играят, за радост на посетителите.

Доли ТАЧЕВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама