Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7237654 www.bgdnes.bg

Народният започва с „Братя Карамазови“

Ламбо се завръща на голямата сцена през май

Нови пиеси на Стефан Цанев и Недялко Йорданов през 2019-а

Заявка за изключително силна година дава Народният театър „Иван Вазов“.

Куп интригуващи постановки ще види публиката на имперската трупа през идните месеци, загатва директорът Мариус Донкин. Един от най-изтъкнатите македонски режисьори Деян Пройковски ще поставя на Голяма сцена „Братя Карамазови“ - драматизация по най-сложния и дълбок роман на Достоевски, с мегазвездите на трупата. Дали и колегата им Владо Карамазов, чийто артистичен псевдоним е избран заради големия роман от режисьорката Лили Абаджиева, ще участва в спектакъла, предстои да разберем. Премиерата се очертава за началото на април.

Май бележи голямото завръщане на Стефан Данаилов на сцената - той ще участва в спектакъла по пиесата на британеца Питър Куилтър „Актрисата“, на която режисьор ще бъде племенницата му д-р Росица Обрешкова. Ламбо вече усилено репетира за постановката, само че в дома си. В нея той ще играе с Аня Пенчева. Той признава, че му е трудно, но и много интересно.

Реклама

В средата на юни на голямата сцена ще излезе американската пиеса „Хубава риба“ в режисьорската версия на Ивайло Христов, който ще събере в нея отколешните си съмишленици Марин Янев и Стефан Мавродиев.

Съвсем скоро пък - на 13 януари, на Камерна сцена ще се появи „Любовникът“ от Харолд Пинтър - дългоочакваният първи съвместен проект на Деян Донков като режисьор и половинката му Радина Кърджилова, които ще са в двете енигматични роли. След огромния успех на „Лисичета“ Бина Харалампиева ще постави там с част от познатите й актьори „Когато гръм удари“ на Яворов. Отново в неин проект ще видим отличените Теодора Духовникова, Иван Юруков, Дарин Ангелов, Радина Боршош и много други. Премиерата ще се състои в навечерието на Международния ден на театъра - 27 март. След това Валентин Ганев ще работи по „Терамин“ на чешкия драматург Петър Зеленка, а поетът Недялко Йорданов - по новата си пиеса „Когато - тогава“, чиито репетиции вече започнаха.

Сцена на 4-ия етаж, вече наречена на името на Апостол Карамитев, кани в средата на февруари на „Моята скъпа лейди“ на Израел Хоровиц с участието на звездите Мария Стефанова, Михаил Билалов и Емануела Шкодрева. По-късно актьорът Ники Урумов ще се заеме с монопиесата на Стефан Цанев - „Плач на ангел“.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама