Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7238533 www.bgdnes.bg

Снахата на великия певец Петрана Димитрова: Емил Димитров не беше гей!

Събирам костите му с тези на фамилията в общ гроб!

"Тази година най-сетне съм се заела да събера костите на Емил Димитров и фамилията в общ гроб! Емил е погребан в Алеята на артистите на Централни гробища, а брат му и родителите им - в Малашевските. Искам да ги преместим във ВИП парцел в Бояна, защото душите им живяха заедно - сплотени и обичащи се хора, заслужават да са на едно място".

Тези думи сподели пред "България Днес" единствената наследничка на рода на Емил Димитров - Петрана Димитрова, която е снаха на големия изпълнител.

Реклама

"Освен мен и моето семейство остана Емил Димитров-младши с неговия син и жена си. Това сме. Много ми е мъчно, че никой не се сети да удостои фамилията на Емил Димитров и него с някакъв приз. Толкова много са направили тези хора за България", изплака Петрана Димитрова.

Тя 14 години е била омъжена за покойния брат на Емил - Юлиян. Според нея Емил е бил невероятен човек и никой не можел да каже една лоша негова черта, а най-мъчно на близките му бил фактът, че разни особи се опитват с години да си правят пиар на гърба на певеца, като казват, че са били интимно близки с него.

"Недостойно е това! Да си остане на тяхната съвест, не можеш да говориш така за човек, който си е отишъл и не може да каже истината. Емил Димитров не беше гей! Обичаше една от най-красивите жени в София - Мария Данаилова, жената на Ламбо", споделя още Петрана.

71-годишната жена ревниво пази спомените на семейството и след дълго мълчание по темата се съгласи да поговорим най-вече заради паметта на великия певец.

"Тези коледни празници ми бяха много тъжни. Защото заедно сме празнували много - като се започне от 23 декември - рождения му ден, после годишнина от сватбата на Емил и Мариета, после коледните празници и все хубави неща. Сега живея само със спомените за тях", тъжна е Димитрова.

"Влязох в семейството случайно, бях от Пловдив. С мъжа ми Юлиян, брата на Емил, любовта ни беше силна и от пръв поглед. Ние с него се оженихме малко след като Мариета стана съпруга на Емил", допълва Петрана, която днес е пенсиониран цирков артист, гастролирал по цял свят. "Бях асистентка в семейството. Не смятам, че имах конкретен талант, но Факира Мити ми открехна тайните на магията и ме заплени. Играли сме пред Фидел Кастро, пред всички ръководители на държави, когато са гостували тук. Обикновено приемите бяха в Бояна. Случваше се след програмата да ни съберат, защото Тодор Живков искал да ни види. Тогава влизаше обикновено много възторжен и казваше: "Доволен съм!". За мен фамилията Димитрови е изключителна, към всеки от тези хора изпитвам уважение и преклонение. Те ме направиха това, което съм сега - изградена жена", обясни снахата на Емил.

Реклама

Най-голямата й болка през годините за нея, дъщеря й Сюзън и внучката е кончината на съпруга й Юлиян.

"Преди много години се случи, но още е пред очите ми. В началото беше лекарска грешка. После му откриха тумор. Операцията беше успешна. Но се получиха усложнения и трябваше втора оперативна намеса. Някой от фамилията трябваше да даде съгласието си с подпис. Аз нямах сили. Направи го Емил Димитров. И втората операция мина уж добре. На деветия ден обаче Юлиян почина", сподели с насълзени очи Петрана.

Майката на мъжа й - Мадам Сизи, не издържала и четири месеца след това си отишла.

"Баща му живя още две години, но повече нищо не беше същото".

Самата Димитрова е изключително силен човек. Почти година не може да се отърси от загубата на съпруга си, след това се стяга заради момиченцето си Сюзън.

"Трябваше да започна живота си отначало. Като се съвзех, направих трупа, отидохме в Италия и там останахме близо 11 години.

"Много е трудно да живееш сама жена с дете. Никога не бих се омъжила повторно, защото няма да сложа по никакъв начин петно на фамилията и на нашата голяма любов с Юлиян. Това са хората, които ме научиха да прощавам и да обичам. Да прощавам, защото бях много щура и малко серт. Днес съм различен човек", анализира живота си преди и след загубата на съпруга си Петрана.

Тя и до днес е благодарна на свекърва си Мадам Сизи, която й е дала първите женски съвети относно мъжете и как да се държи на сцената.

"Бяхме от рядката порода снаха и свекърва, които се обичаха. Мадам Сизи обичаше да си говори много с Лили Иванова. Тя идваше и двете с часове прекарваха в разговори една с друга. Само хубави неща мога да кажа за Лили".

С днешна дата Петрана се грижи за внучката си Кристин и помага на дъщеря си Сюзън, която е завършила в Италия.

"Музикална ни е внучката. На един рожден ден на Астор забелязахме, че си тактува като Емил с единия крак, но не мога да кажа, че много прилича не него. Според мен Мартин, синът на Емил Димитров-младши, е наследил дядо си. Той пее и също е много музикален. Обичам ги изключително с Емко и Жаклин", насълзява се бившата циркова артистка.

Реклама
Реклама
Реклама