Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7239861 www.bgdnes.bg

Костов се дърпа за Турция

Голмайсторът на "Левски" Станислав Костов не иска да играе в Турция. Вкаралият 16 попадения в Първа лига футболист е желан от няколко отбора от южната ни съседка.

Най-напористи за подписа му са "Акхисар Беледиеспор" и "Ерзурумспор". В Турция дори обявиха трансфера на Костов в първия тим за сигурен и очакваха нападателя в Анталия още в четвъртък.

Реклама

Но поне на този етап това е трудно да стане и играчът замина с "Левски" за лагера в Кипър. Нападателят няма желание да играе в тим от долната част на таблицата в Суперлигата. Футболистът се надява да заиграе на запад. Той не смята да прави трансфер само за да има такъв. През есента "Андерлехт" наблюдава изявите му в няколко мача, но клубът изчаква с конкретна оферта.

"За Костов постоянно се пише, но нямам информация за негов трансфер", обяви треньорът Славиша Стоянович.

От "Левски" не смятат да продадат основния си реализатор за сума, по-малка от 500 000 евро. Ако някой от клубовете извади желаните пари, най-вероятно Костов ще бъде натиснат да приеме трансфера. А с парите от него ще се финансира зимната селекция на клуба.

Треньорът на "сините" е поискал от ръководството да има яснота за нападателя най-късно до края на другата седмица. Ако Костов бъде продаден, "Левски" ще търси спешно класен голаджия. В последно време от "Герена" не могат да се похвалят с голям успех в селекцията. И има опасност да останат само със Серджиу Буш и юношата Илия Димитров, който пропусна по-голямата част от есента заради травма. Ривалдиньо бе оставен в София и не попада в плановете на Стоянович. Пред него има два пътя - да разтрогне с клуба или да бъде пратен под наем някъде. Луан Виана бе преотстъпен на "Царско село" за пролетния дял от шампионата.

Халфът Антони Белмонт замина за Кипър с отбора, въпреки че бе изпаднал в немилост пред Славиша Стоянович. Французинът си навлече гнева на специалиста в злополучния мач със "Септември" (2:2). Тогава Белмонт бе заменен, но се разсърди и подмина протегнатата за поздрав ръка на наставника си. Оттам насетне Белмонт не попадна дори в групата за двубоите на "сините". Вместо това бе в групата с нежелани играчи. Осъзнал грешката си, футболистът е поискал разговор с треньора си и му се е извинил.

Има още една причина Белмонт да получи още един шанс от Стоянович - несигурният трансфер на Мартин Райнов. Капитанът на "Берое" е желан от Стоянович още от заставането му начело на "Левски". В момента текат тежки преговори между двата клуба за правата на халфа. Футболистът вече е приел личните условия на тима от "Герена", но има договор с настоящия си отбор до края на сезона.

Реклама
Реклама
Реклама