Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7245835 www.bgdnes.bg

"Левски" изпусна Дарко Тасевски

"Левски" изпусна шанса да си върне един от най-успешните и обичани от феновете чужденци Дарко Тасевски. И то без пари. Той до последно чака обаждане от "сините" и след като не получи такова, ще подпише със "Славия".

Халфът е свободен агент от ноември. Тогава договорът му с тайландския "Хонкаен" изтече. Тасевски се прибра в България и бе тук около месец. Той бе на "Герена" и изгледа на живо мача на "сините" с "Ботев" (Вр) заедно със сина си Давид. И даде знак към шефовете, че е готов да се върне на Герена.

Реклама

"Дойдох като момче в "Левски", а си тръгнах като мъж - каза Тасевски. - Имах късмет да играя с изградени личности, много добри футболисти и те много ми помогнаха да се чувствам хубаво и да се изградя като личност. "Левски" ще е най-приятното място да завърша кариерата си. Иска ми се, но не зависи от мен."

Обаждане от "сините" така и не последва, въпреки че те от години не могат да намерят силен разиграващ халф - всъщност от напускането на Тасевски през 2012 г.

Македонецът бе част от последния отбор на "Левски", вдигнал титлата през 2009 г. След това направи страхотен тандем с Гара Дембеле, като заради асистенциите си към нападателя бе прекръстен от феновете на Пасевски. За тима от "Герена" той има 144 мача и 23 гола. При всяко свое прибиране в България той не пропуска да мине през "Герена".

След като взе решение да си тръгне от Тайланд, 34-годишният играч се надяваше да получи покана да се върне в тима, който обича. Чака за нея около два месеца. "Сините", които до момента нямат нито едно ново попълнение, решиха, че той не е нужен на тима.

През това време с него се свързаха от "Славия". "Белите" му казали, че вратата е отворена. След разговор с Венцеслав Стефанов той прие поканата на тима от "Овча купел".

Тасевски е имал оферта и от клуб в родината си. В Македония щял да взима повече пари, отколкото в "Славия". Дарко предпочете "белите", за да може да е със семейството си в София. Той се прибира в България утре, след което лети за лагера на тима в Турция.

Реклама
Реклама
Реклама