Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7248071 www.bgdnes.bg

Мегз прибра "обсебените" фирми на любовника си

Дизайнерката Меглена Каканашева-Мегз официално е прилапала фирмите на любовника си Румен Рончев, показа проверка на "България Днес".

Самият Рончев обяви, че дружествата са обсебени без негово знание. Документите около продажбата на акциите в "Ню Транс Груп" и "Розова долина Екс" са вписани в Търговския регистър преди дни. Така Каканашева окончателно става съсобственик на бизнес, оценяван от експерти, на над 8 млн. лв. В него влизат стотици тирове, терени и сгради в Пловдив.

Реклама

Сделката става факт въпреки опитите на Рончев да я стопира. Още преди седмица любовникът на Мегз се оплака, че дизайнерката се опитва да отнеме бизнеса му. По думите на Рончев за целта Каканишева е изфабрикувала два договора за продажба на акции в двете фирми. Според документите сделките са реализирани на 19 декември миналата година. Срещу едва пет бона Мегз придобива проспериращия транспортен бизнес на любовника си.

Самият Рончев разбира за сделките едва миналата седмица, докато му повдигат обвинение за застрахователна измама с обявения за откраднат джип на Каканашева. Като подбудител на аферата прокуратурата посочи самата Каканашева. В съдебната зала, докато се гледаше мярката му за неотклонение, бизнесменът директно обяви Мегз в кражба. Съпругата на Рончев – Зорница, допълни, че двамата са наели специален адвокат, който да направи опит да анулира сделките. Подадена е жалба до прокуратурата, но резултати от нея до момента няма.

Без резултат остават и действията на адвоката на Рончеви. Още преди седмица юристът внася искане двете сделки да бъдат анулирани. Отделно от това бизнесменът, който твърди, че вече няма отношения с Мегз, написа кърваво писмо от килията си. В него няма и следа от предишните им отношения, писмото е в абсолютно делови стил, макар и написано на ръка. Той се обръща към нея с "г-жо Каканашева", заявява, че оттегля подадените заявления и пълномощните от тях и казва, че е подведен от Мегз. Настоява тя да се откаже от дяловете и да напусне офиса му.

Призивът на Рончев и намесата на адвокатите така и не дават резултат. С мотив, че договорите за продажба на фирмите са нотариално заверени, служителите в Търговския регистър отказват да ги спрат. Така в понеделник сутринта сделките официално са вписани и Мегз става съсобственик на 51 и 49 процента от фирмите.

Междувременно по информация на сайта "Трафик нюз" Мегз официално е встъпила във владение на новия си бизнес. Нарочно изпратен от нея отряд гардове е окупирал транспортната база в Пловдив, където са паркирани камионите на Румен Ранчев. Яките младежи не допускат работници или посетители да припарват вътре. Самата дизайнерка не вдигна телефона си при многобройните позвънявания от репортер на вестника.

Междувременно водевилът около връзката на Рончев и Каканашева продължи и във вторник. Напук на твърденията на бизнесмена, че не иска да я вижда, Мегз се появи в залата, докато се гледаше мярката му за неотклонение и обясни, че е тук да подкрепи "мъжа, с когото е".

Реклама

"Обичам го безумно. Той е животът ми, не мога без него", проплака Мегз след решението на магистратите да оставят в ареста Рончев. Секунди след това припадна зрелищно.

Самият бизнесмен така и не отвърна на чувствата на любовницата си и дори не я погледна. Нещо повече, адвокатите за пореден път припомниха, че не признават сделките с Мегз. Рончев дори се оплака, че оставайки в ареста, не може да се бори за собствеността си и съществува реална опасност фирмите му да фалират.

Реклама
Реклама
Реклама