Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7287175 www.bgdnes.bg

Стайков-син приет в болница в тежко състояние

Синът на Миньо отново хоспитализиран

Лекари се борят с висока температура на Стайко две денонощия

С упорита висока температура в тежко състояние е приет в болница милионерският наследник Стайко Стайков, научи "България Днес".

"От 36 часа поддържа висока температура с неустановен произход. Стайко Стайков не желае здравословното му състояние да бъде обсъждано и да става обществено достояние", заяви адвокатът му Димитър Вълчев в четвъртък и отказа да даде повече подробности.

Реклама

Юристът се яви в Апелативния спецсъд, където трябваше да бъде решена мярката за неотклонение на сина на алкохолния бос Миню Стаков. Милионерският наследник е обвинен за данъчни престъпления, участие в престъпна група за пране на пари и разпространение на нелегални цигари. Шеф на бандата според прокуратурата е баща му Миню Стайков.

Стайко изчезна мистериозно в края на лятото, малко след като бе разбита фабрика за нелегални цигари в Карнобат. От прокуратурата твърдят, че производството на контрабандни папироси е организирано от Стайкови. През есента младият мъж бе обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол. Изненадващо Стайко Стайков се появи преди две седмици пред дома си в столичния кв. Бояна със синини по тялото и рана на главата. Той заяви, че е станал жертва на отвличане, държан е в плен и е пребит от своите похитители. Приет бе на 28 януари в "Пирогов" със съмнение за мозъчно сътресение. Ден по-късно е преместен в МВР болницата, където е щателно изследван заради травмата на главата.

На 31 януари Специализираният наказателен съд го пусна под домашен арест, като мотивира решението си със сериозни здравословни проблеми, които не позволяват той да остане зад решетките. Така Стайков се прибра в палата си в столичния кв. Бояна. Състоянието му обаче рязко се влошава във вторник. Около 13,30 часа в дома му е извикан екип на Бърза помощ, който преглежда милионерския наследник и го отвежда по спешност в столичната болница "Света София". Именно затова той не се явява на заседанието на Апелативния спецсъд в четвъртък, където се решаваше мярката му за неотклонение.

За да се установи какво е актуалното здравословно състояние на Стайков, апелативните спецмагистрати назначиха медицинска експертиза, която ще бъде изготвена от 8 лекари, специалисти в различни области. В екипа има дори ортопед, разкриват източници от съда.

"Не е ясно какво налага да се прави ново изследване, след като по делото вече бе приета 3-членна медицинска експертиза за състоянието на Стайко", каза и другият адвокат на обвиняемия Станислав Коев.

Реклама

От болницата, в която милионерският наследник е настанен, отказаха коментар за състоянието му. Близки на Стайков споделят, че докато е бил държан в плен, младият мъж е бил под въздействието на силни опиати. Те се съмняват, че именно затова сега е влошено здравето му. По думите им може да е бил отровен или да са му правени инжекции с нестерилизирани игли и мръсни спринцовки.

Бабаити бдят над милионерския наследник

Под зоркото око на своите охранители се намира милионерският наследник Стайко Стайков в столичната болница "Света София", видя екип на "България Днес".

Бабаитите опитаха да щурмуват МВР болницата преди седмица, докато шефът им бе пациент там, но без успех. Сега охранителите необезпокоявани са се настанили в клиниката и бдят над безопасността и спокойствието на Стайков. Няколко гардове са на пост на етажа, на който се намира болничната му стая, други обикалят дискретно в района на здравното заведение.

Реклама
Реклама
Реклама