Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7299625 www.bgdnes.bg

Гърмяната Симона потъва вдън земя

Делото срещу Станчев тръгва след месец

Бащата на красавицата от Дряново я изолира, за да я опази

Безследно изчезна от родното Дряново красавицата Симона Тодорова, която попадна под куршумите на ревнивия си бивш любовник Михаил Станчев. Баща й Тони Тодоров, който е полицейски шеф, я е заточил в усамотена и спокойна къща извън града, където блондинката да се възстановява след тежките операции, които я пратиха в болница. Нейното подобряване се свързва с контакти с психолози и логопеди, защото, макар да оцелява като по чудо след куршума в главата, тя все още трудно говори и се придвижва с придружител.

"Това са трайни увреждания, за които ще са й нужни най-малко още две години, за да бъде нормален човек", коментират лекарите

Реклама

Красавицата попада под обстрел, след като се разделя с 37-годишния Михаил Станчев, който е охранител по професия. Връзката между двамата е кратка, но Станчев не може да преживее, че губи Симона, и решава да й отмъсти. Научава, че има среща с 55-годишния собственик на казина Коста Николов, който се оказва и новият й работодател. Мишо отива бесен при Симона в хотела "Бахами резиденс" в курорта Слънчев бряг, където живее момичето. След разправия слиза долу и вижда мерцедеса на Коста Николов, познат като Миджурина. Отваря вратата на колата и стреля в него. Убива го на място. В този момент от хотела излиза Симона и след изстрел е повалена на земята и транспортирана в критично състояние в бургаската болница.

Михаил Станчев е задържан в опит да избяга от България. Предава се сам на митницата в Лесово и прави самопризнания при първоначалния разпит. Пистолетът, с който стреля, е открит веднага. Грозят го между 24 до 26 години затвор, прогнозират адвокатите му.

"Става въпрос за убийство и опит за убийство, който е оставил трайни увреждания на момичето. Когато я видях последно през октомври, разбираше всичко, но трудно произнасяше думите. Майка й и баща й я придържаха от двете й страни", разкри още адвокатът на Станчев.

Симона е разпитана през октомври, като не помни нищо от последните два дни преди убийството.

"Знае в какви отношения е била с Михаил, как са се запознали, но следващите й спомени са чак от болницата. Не помни абсолютно нищо от деня преди стрелбата и от срещата с Михаил в хотелската стая", става ясно от показанията на момичето.

Всички експертизи по делото са готови, като се очаква само психиатричната експертиза на Станчев. Според експертите той е вменяем и може да носи наказателна отговорност. Адвокатите му искат делото да се гледа по съкратена процедура, като се очаква да даде разширени обяснения малко преди началото на процеса. Разследването е на финалната права и делото ще влезе в съда след около месец, коментират разследващите.

Реклама

От Окръжна прокуратура – Бургас, отказват да коментират каквото и да било по случая. В момента Михаил Станчев се намира в предварителния арест в Бургас, като не е правил никакви опити да излиза срещу по-лека мярка. Той няма проблеми зад решетките, твърдят надзирателите.

Според кратките му първоначални обяснения разказва, че стрелял по Миджурина, защото Симона му се оплакала, че я тормози. В детайли Мишо обяснява как Миджурина имал сексуални мераци към приятелката му, канел я на вечери, а тя се държала мило с него, за да не си загуби работата. Михаил няколко пъти я предупреждавал да отреже мераците на предприемача, но тя не го направила и той буквално откачил, когато разбрал, че ще ходи на вечеря - едва ли не като половинка на хазартния бос.

Драматичната раздяла между Мишо и Симона тече през целия месец май, става ясно от разследването. На 2 юни 2018 г. Мишо влита в хотелската й стая и заплашва да очисти "прелюбодейците", след което почти осъществява намеренията си, ликвидирайки конкурента за сърцето на момичето.

Няма пари за кръвнина

Единствената наследница на богатия Коста Николов-Миджурина е дъщеря му Свилена. Тя ще бъде конституирана като частен обвинител срещу Станчев и ще има възможност да претендира за кръвнина.

"Той няма откъде да извади пари да плаща, така че обезщетението ще си остане само на хартия. Дори да работи в затвора, ще му удържат по 40 лева месечно и ще му трябват 4 живота да изплати дължимото", обясниха близките му.

Свилена наследи близо 50 милиона лева след разстрела на татко си, трупани в продължение на 30 години. Имането на Миджурина включва отделно и много имоти, хотели, игрални зали в цялата страна. Девойката е взета под крилото на преките свидетели на разстрела - бизнесмен от Сливен и половинката му, които се намирали на задната седалка на фаталния мерцедес на Миджурина.

Реклама
Реклама
Реклама