Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7302887 www.bgdnes.bg

Мятат змия по съдията на "Левски" - ЦСКА

Футболистите на терена често са замервани с бутилки, пълни с най-различни течности. Напук това понякога идва добре дошло за по-безпардонните играчи. Изморени и жадни, те отварят шишето и отпиват смело. Така отговарят с насмешка на предизвикателството, отправено от феновете на противника.

Направи го и аржентинската звезда Анхел ди Мария в мач от Шампионската лига през изминалата седмица. Той игра с ПСЖ срещу бившия си клуб "Манчестър Юнайтед", но не добре приет на "Олд Трафорд". Англичаните метнаха по него стъклена бутилка с бира. Той я взе и се направи, че пие от нея.

Реклама

Преди по-малко от две години Иван Бандаловски изобщо не се поколеба да удари няколко глътки бира по време на мач. Тогава той гостува с екипа на "Верея" срещу "Левски". Феновете на домакините го недолюбват заради престоя му в ЦСКА и го уцелиха с кенче бира, а той им отвърна подобаващо с "наздраве".

Омразата между "сини" и "червени" води до най-фрапиращия случай по нашите стадиони. На дербито "Левски" - ЦСКА през 1996 г. към главния съдия Веселин Богданов полита... жива змия.

"Змията я хвърли човек от "А" сектор, но всъщност се целеха в друг", казва реферът. Във въпросния мач "червените" бият с 1:0.

Хапваш вафла, вкарваш дузпа

През 2016 година забавен епизод бележи мач от полското първенство между "Погон" и "Лехия". Реферът дава спорна дузпа. Феновете на "Лехия" са крайно възмутени от решението на съдията и започват да хвърлят различни предмети към футболистите на "Погон". Един от тези предмети се оказа шоколадова вафла, която тупва близо до Адам Фрачак, който тъкмо се кани да изпълни дузпата. Футболистът отхапва от сладкото и още непреглътнал, бележи от бялата точка.

Вратар гризе сандвич

Реклама

Куриозен инцидент се разиграва на срещата от аржентинската Примера дивисион между "Расинг" и "Белграно". 15 минути след началото на второто полувреме неизвестен запалянко на домакините хвърля по вратаря на гостите нагризания си сандвич.

Това не притеснява Хуан Олаве, който събира разпадналия се бургер и започва да го яде. Сандвичът дава сили на вратаря и той опазва мрежата си суха цял мач.

Всички сме маймуни!

Преди 4 години Даниел Алвеш, който тогава играе за "Барселона", е обстрелван с банан от фенове на "Виляреал". Бразилският бек грижливо обелва плода и го изяжда на игрището. Случаят отприщи невиждана кампания срещу расизма във футбола. Съотборникът му при каталунците Неймар още на другия ден си пуска снимка с банан и пише: "Всички сме маймуни".

Рефер с вибратор

Забавна случка беляза мача от английската Висша лига между "Брайтън" и "Уест Хем" този сезон. Малко преди края на двубоя, завършил с победа за "чайките" с 1:0, феновете започнаха да хвърлят на терена различни предмети. Единият от тях беше вибратор. Реферът на двубоя Кевин Френд бе принуден да прекрати двубоя, за да изнесе от терена сексиграчката.

Мотор върху главите

За Италия ще остане паметна изцепката на феновете на "Интер" през 2001 година. Те и до днес са рекордьори за най-голям предмет, хвърлен от трибуните. Ултрасите от "Курва Норд" мятат цял мотоциклет от третия етаж на стадион "Джузепе Меаца" върху главите на фенове на "Аталанта". За щастие атаката се разминава без жертви.

Реклама
Реклама
Реклама