Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7319844 www.bgdnes.bg

Братовчедката на погубения от глад инж. Миразчиев: Цял живот затвор за Веселина!

Маскирана се появи в съда обвинената за убийството бивша даскалица

"Цял живот да не излезе от затвора обвинената за убийството на братовчед ми. Но това едва ли ще се случи, защото всички знаем как се правораздава в България." Това заяви пред "България Днес" 84-годишната Димитрина Миразчийска, която е първа братовчедка на погубения от глад бивш инженер от Нефтохима в Бургас Димитър Миразчиев.

Роднината на жертвата е категорична, че подведената под наказателна отговорност бивша жена на жертвата - учителката Веселина Гинева, е постъпила нечовешки с някогашния си съпруг и за това трябва да бъде наказана по възможно най-строгия начин. Според обвинението Гинева е държала под ключ болния си след прекаран инсулт съпруг, лишавала го от лекарствата му, храна, дори и от вода, с цел да се възползва от доходите му, които получавал като пенсионер от Нефтохима.

Реклама

Бившата даскалица се появи маскирана с черни очила в Окръжния съд в Бургас вчера, където се проведе първото разпоредително заседание по делото. Обвиняемата вече е освободена от ареста и пристигна на собствен ход в съда. Пусната е от килията, тъй като е изтекъл пределният срок, в които може да бъде задържана. Гинева е пусната на свобода срещу гаранция от 3 хиляди лева, платени от дъщеря й, която е стюардеса в чужбина и почти не се задържала в България.

Пред съдебната зала вчера се бяха събрали някогашни колеги на погубения от глад и жажда уважавен нефтохимик Миразчиев, съобщава сайтът Флагман. Те останаха разочаровани, че не успяха да дадат обяснения пред магистратите. Колегите на уморения пенсионер се надяваха да разкрият пред магистратите важни факти за него и живота му през последните години, преди да издъхне през 2014 г.

Останките на Миразчиев бяха открити в контейнер в парк „Езеро“ в Бургас, а за нечовешкото зверство бе задържана бившата му жена Веселина Гинева. Направената експертиза сочи, че Миразчиев е умрял в адски мъки от глад и жажда. По гърба му са установени странни следи, но трупът му е бил дотолкова изгнил, че дори водещи патоанатоми в София не са успели да установят на какво се дължат. Възможно е да става дума за прободни рани или удари с твърд предмет, което по категоричен начин би свързало Веселина с убийството.

След ареста на бившата детска учителка разследващите установяват, че тя е прибирала високата пенсия на жертвата в продължение на почти две години. Междувременно стана ясно, че Веселина е възстановила 20-те хиляди лева на НОИ, които е изтеглила като пенсия на бившия си съпруг Димитър Миразчиев, докато той е гниел в контейнер край Колежа по туризъм в Бургас. През цялото това време пред съседи Веселина твърдяла, че съпругът й е в старчески дом и парите отиват за него.

Обвинената Веселина Гинева не се признава за виновна и се опитва всячески да се измъкне от тежката присъда, която я грози заради умишленото убийство на инж. Димитър Миразчиев. Откакто е задържана, тя пробутва на разследващите различни версии за случилото се с бившия й съпруг, за да ги размотава и така да отлага влизането си в затвора. Очакваше се и на вчерашното съдебно заседание обвинената даскалица да хвърли нова бомба, но това не се случи.

След разпоредителното заседание магистратите решиха същинският процес да тръгне на 26 март. За тогава трябва да се подсигурят нови доказателства, съотносими към тегленето на парите от НОИ и начина, по който била заблудена държавната служителка на института.

Реклама
Реклама
Реклама