Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7335615 www.bgdnes.bg

Японско удоволствие със "Златна палма"

СФФ предлага "Джебчии" на майстор Корееда 

Ударно започва „София Филм Фест“ тази година, който ще ни радва до края на месеца с подбрани заглавия и срещи с кинолегенди.

В днешния 8 март като подарък не само за дамите, но и за господата с влечение към по-стойностно кино идва премиерата на "Джебчии", новият филм на Хирокадзу Корееда. Майсторът от Япония раказва горчиво-сладка история, в която се редуват сълзи и усмивки.

Реклама

Лентата предизвика фурор по световните фестивали, а на кино форума в Кан грабна "Златна палма".

"Джебчии" ни запознава с едно бедно семейство, което преживява от дребни кражби по супермаркетите - във "фамилния занаят" са посветени малки и големи. С лява ръка ли е най-лесно да се свие пакет чипс и кога е най-подходящият момент да се отвлече вниманието на касиерката. Това са част от въпросите, с които израстват децата в семейството, като отговорите идват както от родителите, така и от полицаите.

Без да е тържество на маргиналите, лентата показва, че семейството всъщност е истинско задружно и цари обич. След поредния "набег" Осаму и неговият син се прибират с момиченце - намерили го зъзнещо и изоставено. Джебчиите приемат под крилото си детето безусловно, всичко продължава постарому.

До момента, в който едно събитие от миналото разтърсва джебчиите и на изпитание се поставя бъдещето на фамилията.

Майстор Корееда от Страната на изгряващото слънце е подготвил великолепни 120 минути на зрителите, които обичат елегантно изградените сценарии и умелата режисура.

"Джебчии" идва на 8 март

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама