Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7343368 www.bgdnes.bg

9-годишен рапър пропя с Ивана

Певицата става продуцент 

Ванката е кръщелник на фолкаджийката, която му подари клипа и парчето 

9-годишният рапър Ванката е новият музикален феномен!

Малчуганът разтресе интернет с дебютното си парче "Искам да съм голям", в което пее заедно с фолкпевицата Ивана. В тандема няма нищо случайно - Ванката е син на бозукарката на Стояна (дългогодишна музикантка, която излиза на сцената с Ивана), а чалгарката му е кръстница.

Кръщелникът на певицата направи своето официално промотиране на голямата сцена на партито "Ивана - 20 години на сцената", където предизвика истински фурор с изпълнението на хип-хоп парчето. Фолкпевицата призна, че този проект е може би първата стъпка към продуциране на нови таланти.

Реклама

В рапирането на малчугана основно място имат тежкото му детско всекидневие и отношението му с известната му майка и кръщелница.

А текстът е повече от атрактивен:

"Писна ми всички да ми казват, че съм малък,

да ми щипят бузките, да казват, че съм сладък.

А знаете ли, знаете ли к'во ми е на мен?

Стига бе, да не съм няк'во бебе!

"Не си си научил", "Сядай да пишеш",

"Аууу, по английски издишаш".

"Измий си ръцете“, "Не си играй с таблета",

"Недей да се тъпчеш със боклуци, пълни с Е-та".

Тате все се кара: "Стига с това ГМО!"

Мамо, кога ще ми купите колело?

Не иска нищо да ми купи тази мойта мама,

споко мамо, ше кажа на Ивана.

Всички знаете, че мама е Стояна,

аз пък искам да съм звезда като Ивана.

Мамо, на чалгата й мина сезона,

аз шТставам хип-хоп икона".

"За мен беше ясно, че това дете още от пръкването си на бял свят, ще бъде адски музикално. Нелогично би било противното - при двама родители музиканти. Ванката непрекъснато пее, много преди да влезе в музикалното училище в Пловдив", коментира Ивана.

Виждайки таланта на Ванката, тя много пъти го е качвала на сцената по време на нейни концерти с думите: "Посрещнете най-малкия член на бенда!". И неговата поява винаги е внасяла много настроение.

"Ванката има талант и страшна харизма, затова и реших да му подаря песен и клип. Той се справи блестящо, а клипът неволно те кара да се усмихваш. Ще внесе много свежест в нашата телевизия“, добави певицата на народа.

Ивана разкрива, че стиховете са написани от Мариета Ангелова по действителен случай. Поетесата черпи вдъхновение от Ванката, с който провеждат разговор за неговия живот и резултатът е текстът на "Искам да съм голям".

Една песен за реалния живот, в която посланието е насочено към вечно заетите родители, които имат само изисквания и забравят, че и те са били деца. Във видеото участват връстници на Ванката от танцова школа "Ера" с ръководител Кремена Шопова. Специално за рап парчето те подготвят оригинална хореография, в която с лекота се включва и Ванката.

Реклама
Реклама
Реклама