Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7352644 www.bgdnes.bg

Чорбаджийски в немилост

Тъмни облаци надвисват над доскорошния капитан на ЦСКА Божидар Чорбаджийски!

Новият треньор на "червените" Любослав Пенев зачеркна юношата на клуба в последните мачове, а за капак бранителят не получи повиквателна и за първите евроквалификации на националния отбор. Недоволство към бранителя има от страна на ръководството на клуба, треньорския щаб и голяма част от феновете. Заради това решението на Любо да извади Чорбаджийски среща широка подкрепа и бъдещето на бранителя на "Армията" изглежда все по-неясно. Самият футболист се е почувствал обиден от отношението към него по време на последния мач срещу "Берое". Чорбаджийски е изваден от титулярите в последния момент, след като преди това е получил уверение, че ще излезе на терена. Решението е взето от треньора Пенев след консултация с ръководството. От ситуацията максимално се възползва друг талант от школата на ЦСКА - Валентин Антов. Той заигра в центъра на защитата на мястото на Чорбаджийски и засега напълно оправдава очакванията.

Антов е сочен за една от бъдещите звезди на "червените", от които ръководството в бъдеще може да изкара добри пари. За разлика от него при Чорбаджийски не се вижда прогрес в последно време, а честите му грешки така и не могат да бъдат изчистени. Голяма е вероятността след края на сезона "червените" да се опитат да намерят нов отбор за бранителя. През последните години интерес към него проявяваха турски клубове, но до сериозна оферта така и не се стигна. Според специализирания сайт transfermarkt актуалната цена на Чорбаджийски е 1,2 млн. евро, но "червените" най-вероятно ще склонят да се разделят с него и за доста по-малка сума. Големият удар за Божидар бе отпадането му от националния отбор. До този момент селекционерът Петър Хубчев разчиташе твърдо на бранителя, но вместо него за квалификациите с Черна гора и Косово е повикан конкурентът му от ЦСКА Валентин Антов.

Според бившия национал и защитник на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла решението за изваждането на Чорбаджийски от състава на "червените" и България е оправдано. "На този етап по-добрият вариант е Антов да играе вместо Чорбаджийски - каза Майкъла пред "България Днес". - Любо Пенев е добър треньор и нека да го оставим той да решава тези неща. Колкото по-малко му се бъркат, толкова по-добре. Защото там има много съветници. Любо може да им изслуша съветите, но той взима решения и няма да позволи някой да му се бърка. Люпко Петрович може да е съветник на Пената (б.а. - Димитър Пенев), нека двамата да си се съветват. В ЦСКА има положителна промяна след идването на Любо Пенев. На публиката й писна да се борим за второ-трето място. Но тази година много трудно можем да станем шампиони. От националния отбор очаквам добро представяне, Хубчев е един от добрите ни треньори. Футболистите на ЦСКА и останалите трябва да докажат, че имат място в националния отбор. Това, че Станислав Костов е голмайстор, не му дава никакви привилегии. Той да не е Марадона. Селекционерът решава кой да повика, той ходи на всички мачове и преценява кой е в най-добра форма. Няма нужда да му се дава акъл."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама