Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7391401 www.bgdnes.bg

Ейми от "Викингите" по БНТ с хонорар от $500 хил. за роля

Кралица Куентрит оставя балета заради тежка травма в гърба

Като глупава и без амбиции, коренно различна от първообраза на героинята си кралица Куентрит в култовия сериал "Викингите" по БНТ, определя себе си Ейми Бейли.

43-годишната актриса днес е име в Холивуд, въпреки че не се възприема като звезда. Тя е желана актриса от повечето продуценти за фантастични, комедийни и филми на ужасите. Умението й да се преобразява в противоречиви човешки характери я прави търсена за едни от най-култовите ленти на големите продуцентски къщи отвън океана. Ейми е родена в малкото тексаско градче Корпус Куинти в семейството на Франк и Кати Бейли. Детството й преминава в игри с брат й Травис и в упорити тренировки на балетната сцена.

Всеки ден след училище 7-годишната девойка тренира усърдно. Стоицизмът на танцовото изкуство я подготвя добре за следващото й амплоа на холивудска актриса. Младата Ейми обаче не подозира, че съдбата ще й изиграе жестока шега. За да бъде добра в балетното изкуство, Ейми взема частни уроци при циркови артисти от световния "Цирк дьо Солей". "След училище почти всеки ден бързах към залата. На 17 г. вече бях професионална балерина, възпитаничка на Лондонския балетен театър, а за моите участия се състезавахме по 10 човека за роля", спомня си Ейми. "Въпреки че живеех сама в Лондон, родителите ми бяха спокойни за мен. Те знаеха, че няма да отида на парти вечерта и да си позволя лукса да закъснея за сутрешните тренировки по балет", спомня си младежките години Ейми. Тежка травма по време на тренировка обаче изхвърля младата надежда за дълго от сцената. "Не се страхувах, знаех, че мога да правя и други неща - можех да пея например. Това ме успокояваше и ми даваше сили да вярвам, че изкуството ще остане до края на живота ми мое основно занимание", казва днешната звезда. Пътят към най-голямата роля в кариерата й - на кралица Куентрит от Месария в сериала "Викингите", е пълен с кастинги и битки за много второстепенни роли. Ейми има силен характер, доказва себе си и налага името си в голямата американска индустрия - Холивуд. "Името Куентрит означава "жена на властта", но аз не съм такава, аз не съм амбициозна. Колкото и да се опитвам да се сравнявам с кралицата, не мога да намеря прилики, аз съм дори малко глупава", твърди Ейми. Едва по време на снимките на третия сезон на сериала "Викинги" осъзнава защо образът й е толкова сексуално освободен. Причината за неразумното поведение на героинята й, за потиснатите й и нелогични действия Ейми търси в семейната среда. За нея най-смисленото житейско преживяване, което в някаква степен я доближава до героинята й, е раждането на децата й. Докато носи в утробата си близнаци, Ейми преценява, че идва и краят на участието й в поредицата. "Снимах четири седмици преди да дам живот на децата, и наистина ми беше много трудно. После моята героиня излезе от сценария, разбира се, за известно време", смята актрисата. За личния си живот тя споменава, че е щастлива съпруга и майка. С бащата на децата си Антъни Гордън се познава още от балетната сцена, когато между тях пламва любов. Гордън е музикален продуцент в звукозаписна компания "Сони". Днес животът на грациозната 43-годишна актриса преминава между Лос Анджелис и Лондон, където отглежда близнаците си. Въпреки че е по майчинство, хонорарът й продължава да е космически - 500 000 долара за роля. "Не смятам да пада мизата ми. Така се поддържа качество", смята Ейми Бейли.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама