Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/7396239 www.bgdnes.bg

Отложиха премиерата на "Маркиз дьо Сад" Кадурин в болница

Актьорът приет в прединфарктно състояние

Перфекционизмът на Георги Кадурин му докарал прединфарктно състояние и отменена премиера на "Маркиз дьо Сад", научи "България Днес". Тя трябваше да се състои днес в Театъра на Българската армия.

"Напоследък той репетираше по осем часа всеки ден, почти не се хранеше здравословно и явно емоциите му дойдоха в повече", споделиха от семейството на 64-годишния актьор. В момента той е настанен за лечение в "Сити клиник" и вече е добре, потвърдиха от там. Според докторите засега не се налага кардиологична спешна операция.

Реклама

След почивка от седмица-две Кадурин ще е възстановен и премиера ще има, обещаха колегите му. Зрителите, които искат, могат да върнат билетите на касата на театъра.

Ролята на Маркиз Дьо Сад, в която ще видим Георги Кадурин, е една от най-трудните в живота му, призна самият той преди дни. "Играл съм много драматични и сложни герои. Но Маркиз Дьо Сад е дори по-трудна от тях, защото той не е само това, което всички виждат в него - един перверзник", сподели ни Кадурин. Синеокият ас с посребрени коси е доказал, че може да бъде точно толкова завладян от героя, колкото е Дьо Сад от своите творчески експерименти. Показва го като Беранже в "Носорози" на Йонеско, като Моцарт, а след години и като Салиери в "Амадеус" на Шафър, като художника Марк Ротко в "Червено" на Джон Лоугън и в още десетки свои паметни превъплъщения. "Какво да се прави, силното вълнение преди премиера предизвиква смущения в сърдечния ритъм и може да бъде наречено "актьорско сърце", това не е рядко явление сред хората от съсловието. Но нашият пациент ще се оправи", категорични са от болницата за Георги Кадурин.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама