Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7397528 www.bgdnes.bg

Тежки размисли в "Левски"

Тежки дни имат ръководството и треньорът на "Левски" преди дербито с "Лудогорец" в неделя. Причината е в кризата в защитата, която налегна "сините" след мача с "Черно море".

На практика наставникът Георги Дерменджиев може да разчита само на един от основните си бранители - Иван Горанов. Всички останали са контузени или наказани. И ако за центъра на защитата може да се измислят варианти, то не така стои въпросът с десния бек. Капитанът Живко Миланов бе наказан, а резерва там няма. Доскоро на поста се подвизаваше Милош Цветкович. Сърбинът бе сред играчите, на които клубът обяви, че няма повече да разчита, преди десетина дни. За разлика от Давид Яблонски и Жерсон Кабрал сърбинът все пак бе оставен да тренира с отбора.

Реклама

Именно затова се появи вариант Цветкович да бъде помолен да помогне на "сините" в тежкия момент. Разговор с него проведе треньорът Георги Дерменджиев. Сърбинът е заявил, че е готов да излезе срещу "Лудогорец". Крайното решение ще е на наставника на "сините".

Шефовете на "Герена" са изправени пред страшна дилема. Единият вариант е "Левски" да излезе с осакатен състав и без Цветкович срещу шампионите. Другият е да го върнат и той да е титуляр. "Сините" се притесняват, че при втория вариант ще излезе, че не държат на думата си.

"Давид Яблонски, Жерсон Кабрал и Милош Цветкович няма да играят повече за отбора на "Левски". Договорите на тримата изтичат в края на сезона и бе взето решение, че няма да се разчита на тях в оставащите мачове от плейофите на Първа лига", обявиха от клуба на 3 април.

Преди мача с "Черно море" Георги Дерменджиев също заяви, че няма да ги ползва повече.

"Като треньор няма да ги ползвам - каза той. - Това решение е на всички. Следва се програмата на новото ръководство. Ще има достатъчно играчи, тъй като ще вземем и деца от школата."

Вчера привечер Дерменджиев имаше среща с медиите, на която се очакваше да разкрие дали Цветкович ще бъде върнат в състава.

Реклама
Реклама
Реклама